Sadursmēs Tadžikistānā deviņi bojāgājušie, 24 ievainoti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tadžikistāna
Tadžikistāna Foto: Maxim Shipenkov

Tadžikistānas nemierīgajā Kalnu Badahšānas reģionā, kas robežojas ar Afganistānu un Ķīnu, drošības spēku sadursmēs ar kaujiniekiem trešdien deviņi cilvēki zaudējuši dzīvību un 24 ievainoti, pavēstījusi Iekšlietu ministrija.

"Organizētu noziedzīgu grupējumu" locekļi, kas bija bruņojušies ar šaujamieročiem un degmaisījuma bumbām, uzbruka amatpersonām, norādīja ministrija.

Uzbrukumā viens drošības spēku loceklis nogalināts, bet 13 smagi savainoti, teikts paziņojumā.

Uzbrukums noticis "pretterorisma operācijas gaitā", kas izvērsta trešdien, pēc tam kad 200 bruņotu cilvēku bija nobloķējuši ceļu uz robežas ar Afganistānu.

Operācijas rezultātā astoņi kaujinieki nogalināti, 11 ievainoti, bet vairāk nekā 70 "aktīvi teroristu grupējuma locekļi" aizturēti, norādīja ministrija.

Kaujinieki saņēmuši bruņojumu un atbalstu no starptautiskām "teroristu organizācijām" un ārvalstu algotņiem, iepriekš izplatītā paziņojumā norādīja tadžiku varasiestādes, apsūdzot šos spēkus, ka tie cenšas graut valsts konstitucionālo kārtību.

Reģionā saglabājas spriedze kopš piecus gadus ilgušā pilsoņkara, kas izraisījās uzreiz pēc Tadžikistānas neatkarības pasludināšanas 1991.gadā.

Valodas un tautību ziņā no pārējās valsts atšķirīgajā reģionā bāzējās nemiernieki, kas konflikta gaitā bija valdības pretinieku spēku pusē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu