Izturīgs, elegants un visiem apstākļiem piemērots pavadonis - viedpulkstenis Watch GT3 Pro

Jānis Vēvers
, Tehnoloģiju apskatnieks, ;žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Patērētāju sabiedrība izdzīvo ļoti pateicīgus laikus savu sapņu piepildīšanai. Atliek tikai noformulēt vēlmi, palaist to "tautās", un agrāk vai vēlāk kāds ražotājs uztvers šo signālu un gluži kā džins austrumu pasakās piepildīs. Gribējām kabatā nēsājamus televizorus? Dabūjām. Gribējām austiņas bez vadiem? Ir. Gribējām zvanīt caur pulksteni, kas turklāt par mūsu veselības stāvokli zina gandrīz visu, spēj peldēt mums līdzi jūrā un arī nirt dzelmē? Nu esam dabūjuši arī to.

Nupat prezentētais Huawei jaunākais viedais pulkstenis Watch GT3 Pro ieradies ar vairākiem būtiskiem jaunumiem. Viens to tiem nudien ir Pro līmeņa iekārtas vērts. Proti, elitārā izskata pulksteni pirmo reizi zīmola vēsturē oficiāli drīkst iegremdēt jūras ūdenī. Ja arī iepriekšējie modeļi sālsūdeni pārcieta tīri labi, tos jūrā un okeānā gremdēt nebija laba doma, jo sabojāšanās gadījumā garantijas remonts visticamāk tiktu atteikts. Tagad Huawei rūpnīca oficiāli ļāvusi mesties viļņos ar Watch GT3 Pro uz rokas un pat veicina to, pievienojot īpašu niršanas režīmu, kas gan spēj izmērīt iegremdēšanos pat 30 metru dziļumā, gan piedāvā treniņprogrammu elpas aizturēšanas ilguma pagarināšanai.

Foto: Publicitātes foto

Citiem vārdiem sakot, peldēt var droši, ilgi un dziļi, vienīgi pēc plunčāšanās vēlams noskalot viedierīci dušā, lai sāls vēlāk negrauztu pašam ādu.

Biznesa klase sportošanai

Vēl jo interesantāk, ka šādas spējas pievienotas nevis gumijotam sporta pulkstenim, bet biznesa klases iekārtai, kas labi izskatās pie uzvalka vai vakarkleitas, taču tikpat labi piestāv pie sporta tērpa un peldkostīma.

Kā pēdējos gados ierasts, jaunie laikrāžu modeļi tik sagatavoti vismaz divās versijās – lielāks un vizuāli atturīgāks kungiem, un mazāks, greznāks auditorijas daiļākajai daļai. Lielākajam šoreiz korpuss veidots no matēta titāna un komplektā pieejama titāna vai ādas siksniņa, kas maina pulksteņa cenu simts eiro amplitūdā. Vizuāli šī versija ir askētiska, bez izdaiļojumiem un spīdīgām detaļām. Taču 54 gramus vieglais pulkstenis ir ārkārtīgi izturīgs. Titāns ir viens no cietākajiem materiāliem uz zemes un to papildina grūti saskrāpējama safīra aizsargstikls, kas sedz 1,43 collu AMOLED ekrānu.

Lietošanā šis pulkstenis ir iepriecinoši ērts. TVNET saņēma 399 eiro vērto versiju ar ādas siksniņu, un pulkstenis uz plaukstas locītavas bez pārtraukuma pavadīja gandrīz divas nedēļas. Ikdienā to tas tikpat kā netraucē – viegli palien un paslēpjas zem piedurknes, sportošanas laikā turas cieši un kustībām netraucē, un arī miegā neraisīja diskomfortu. Keramikas pamatnē sensoru bloka izvirzījums ir pavisam neliels un neiespiežas ādā. Šī 10 centu monētas izmēra teritorija ir vienīgā vieta, kur sportošanas laikā uzkrājas mitrums, jo tā cieši pieguļ rokai.

Pulkstenis kā rotaslieta

Dizaina jautājumā īpaši gribas pieskarties tieši mazākajam 43 milimetru modelim, kas pie TVNET nonāca ar spilgti baltu keramikas korpusu un identiska toņa keramikas sprādzi. Šādas versijas cena ir 499 eiro. Lai pastiprinātu rotaslietas efektu, ap ekrānu apvīta viļņveida zeltīta apmale, kas veidota no 24 vilnīšiem – katrai stundai diennaktī pa vienam. Īpaši piestrādāts pie darbvirsmu noformējuma, kuru vidū ir vairākas izteikti sievišķīgas.

Foto: Publicitātes foto

Izcelšanas vērta ir viena ar rozēm, kas saullēktā ir aizvērušās, bet dienas gaitā pamazām uzplaukst. Kopumā šis 50 gramus vieglais laikrādis izskatās ļoti eleganti un grezni, radot nēsātājam svētku sajūtu katru dienu. Vienlaikus tas ir ļoti praktisks, jo ir tikai centimetru biezs, pasargāts no jūras ūdens un apveltīts ar visām tām pašām iespējām, kādas ir lielākajā modelī. Atšķirība būtībā ir vien dizainā, ekrāna izmērā – 1,32 collas - un baterijas darbības laikā. Mazākais ar vienu uzlādi teorētiski darbojas līdz 7 dienām, kamēr lielākais – pat divas nedēļas. Ja reizi dienā uz pāris stundām aktivizē GPS uztvērēju skrējiena vai velobrauciena reģistrēšanai, tad darbības laiks mazliet samazinās – attiecīgi līdz piecām un 10 dienām.

Peldēšanai baseinā un jūrā

Papētot Watch GT3 Pro lietotāja saskarni, fundamentālas izmaiņas salīdzinājumā ar rudenī prezentēto Watch GT3 modeli nav novērojamas. Darbvirsmu izkārtojums ir identisks, pulkstenis joprojām spēj mērīt fizisko slodzi vairāk nekā 100 sporta veidos, kam klāt nākusi jau augstākminētā niršana. Tā parāda ne vien zem ūdens pavadīto laiku un aktuālo dziļumu, bet arī ieniršanas un augšup peldēšanas ātrumu, kā arī brīdina, ja tas ir par lielu un straujās spiediena maiņas dēļ var apdraudēt veselību. Tā kā šobrīd jūra un ezeri vēl nešķiet tik vilinoši silti, lai izmēģinātu jauno režīmu, tā pārbaudīšana būs jāatliek uz siltākiem mēnešiem. Taču jau tagad var sākt elpas aizturēšanas apgūšanas kursu, lai vasarā nebūtu jāuzpeld virs ūdens virs ik pēc pāris desmitiem sekunžu.

Foto: Publicitātes foto

Watch GT3 Pro saglabājis visas svarīgākās iestrādes, kas attiecas uz sadarbošanos ar viedtelefonu. Tas spēj gana skaļi un skaidri uzturēt telefonsarunu caur iebūvēto mikrofonu, ja vien sapārotais viedtelefons atrodas Bluetooth signāla sniedzamības zonā, ļauj piezvanīt 10 izvēlētām kontaktpersonām adrešu grāmatā vai atzvanīt kontaktiem zvanu žurnālā, saņem ziņojumus un ļauj uz tiem atbildēt ar emocijzīmēm vai iepriekš sagatavotām atbildēm paša izvēlētā valodā. Vienīgā nesaderība joprojām ir ar Gmail e-pastu servisa lietotni, kuras saturu pulkstenis nespēj attēlot pilnībā, vien pirmās rindas. Ar citām izmēģinātajām e-pasta platformām šādas problēmas netika novērotas. Dažās vien negribēja rādīt emocijzīmes. Ja pulkstenis sapārots ar Huawei viedtelefonu, tad no pulksteņa var vadīt arī fotokameru un uzņemt pašportretus vai grupu bildes pilnā augumā.

Uzzīmē elektrokardiogrammu

No veselības stāvokļa mērījumiem pulkstenis piedāvā nepārtrauktu pulsa uzraudzīšanu ar jaunākās paaudzes TruSeen 5.0+ sensoru sistēmu, skābekļa piesātinājumu asinīs, stresa līmeni, miega kvalitāti, sadedzināto kaloriju skaitu un ādas temperatūras mērījumus. Un tagad klāt nācis arī svarīgs jaunums – pirmo reizi vēsturē Huawei viedais pulkstenis spēj veikt elektrokardiogrammu un tādejādi konstatēt sirds ritma traucējumus.

Lai arī ražotājs piekodina, ka šī nav medicīniska iekārta un nevar garantēt simtprocentīgus rādītājus, vēsturē jau sakrājusies prāva kaudzīte ar to gadījumu aprakstiem, kad viedpulkstenis palīdzējis kādam lietotājam laikus pamanīt veselības problēmu un vērsties pie ārsta pirms tā kļuvusi neārstējama. Cerams, Watch GT3 Pro EKG algoritms palīdzēs veidot veselīgāku sabiedrību, jo sirds ritma mērījumu veikšana ir ārkārtīgi vienkārša un izdarāma kaut vairākas reizes dienā. Pie pulksteņa apakšējās pogas jāpieliek pirksts un jātur 30 sekundes. To laikā sensori savāc vajadzīgo informāciju, izanalizē to un paziņo, vai pamanījuši aritmiju. Iespējams, drīzumā mērījumus papildinās vēl viena sadaļa, jo oficiālajā mājas lapā norādīts, ka pulkstenis spēs noteikt artēriju elastīgumu. Tas papildinās jau tā garo funkciju listi un piešķirs pievienoto vērtību rotējošajai augšējai poga, kas atvieglo pārvietošanos pa izvēlni. Jau tagad «kronim» jāveic kādi pieci apgriezieni ap savu asi, lai nonāktu no saraksta augšas līdz lejai.

Par abiem Watch GT3 Pro modeļiem var droši teikt, ka tie pilnībā attaisno savu Pro nosaukumu un ir labākie viedie pulksteņi, kādus Huawei līdz šim radījis. Tajos ir daudz kārdinošu lietu – lielisks dizains, košs un kvalitatīvs ekrāns, aizvien vairāk veselības stāvokļa mērījumu un, protams, šim zīmolam raksturīgi ilgais baterijas darbības laiks ar vienu uzlādi.

Raksts tapis sadarbībā ar Huawei Latvija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu