Foruma "Līdere" izveidotāja Solvita Kabakova: šobrīd forums kā patvērums ir ļoti nepieciešams!

Gerda Pulkstene
, TVNET Egoiste | KLIK Sieviete redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Solvita Kabakova
Solvita Kabakova Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tuvojoties ilgi gaidītajam iedvesmas forumam "Līdere 2022", piedāvājam mazu interviju ar šā iedvesmojošā pasākuma idejas autori un organizētāju Solvitu Kabakovu. Šis forums būs īpašs, jo šis ir jubilejas gads, tāpēc, pirmkārt, sakām: daudz laimes forumam "Līdere" piecu gadu jubilejā!

Kādas ir sajūtas, tuvojoties šī gada forumam “Līdere”?

Solvita: Jau iepriekšējos divus gadus, kas tika pavadīti pandēmijas ēnā, forums bija īpašāks. Gaidīti svētki, kad dāmām satikties un baudīt enerģiju un kopā būšanu.

Šogad jo īpaši, jo kaut kas viens ļauns ir beidzies, bet kaut kas vēl trakāks šobrīd aizvien notiek...

Tāpēc domāju, ka tāds patvērums kaut vai uz vienu dienu ir ļoti mums nozīmīgs. Es zinu, ka dāmas ļoti, ļoti gaida šo dienu tieši šā iemesla dēļ, ka tā būs diena, kad ne par ko ārpus telpas un savām sajūtām nevajadzēs domāt un bažīties.

Tu drīkstēsi šo dienu svinēt!

Un tomēr karš ir visur līdzesošs, kas noteikti arī ir jauna pieredze un sajūtas, ko varam sevī analizēt...

Solvita: Noteikti. Bet domāju, ka pirmais šoks – kad liekas, ka tu nedrīksti ne smaidīt, ne atpūsties, ne garšīgu kūku apēst, ir pagājis. Cilvēki ir sapratuši, ka mēs varam kādam kaut ko dot, ja mēs pašas esam piepildītas. Un jau tradicionāli forums “Līdere” ir tā vieta, kur sieviete piepilda sevi ar enerģiju un iedvesmu. Ar motivāciju. Rod atbildes uz saviem iekšējiem jautājumiem.

Mēs tik daudz esam skumuši, ka šis mirklis sev un tam, ka par tevi parūpējas un tev dod, ir ārkārtīgi svarīgs. Un tas ir tas, ko mēs šogad ļoti centīsimies nodrošināt un darīt.

Mēs arī centīsimies ieturēt veselīgu līdzsvaru, jo tā tomēr ir svētku diena, no vienas puses, bet, no otras puses, mēs no kara fona nekur aizbēgt nevaram un arī nedrīkstam! Svētki būs. Būs gan smiekli, gan asaras. Foruma saturs būs ļoti daudzšķautņains, personīgs, aizkustinošs un brīžam arī ļoti dziļš.

Tā ir katru gadu, bet latiņa jāliek ar katru gadu augstāka, vai ne? Starp citu, daudz laimes piecu gadu jubilejā. Kāda ir šī “Līdere” piecgadniece?

Solvita: Piecgadniece Līdere ir par sevi pārliecināta, jau sapratusi, kas viņa ir, kas ir viņas auditorija, ko īsti no viņas sagaida, paškritiska uz visu to, ko viņa dara,

ļoti augstām prasībām pret sevi un ar ļoti lielu mīlestību pret tiem, kas nāk viņā klausīties un iedvesmoties.

Solvita Kabakova
Solvita Kabakova Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ļauj ieskatīties pa atslēgas caurumu – kas šogad sagaidāms forumā?

Solvita: Kā jau katru gadu, būs liels skaits lektoru un runāsim gan par profesionālo, gan par attiecībām un sievietes iekšējo pasauli. Būs virkne dažādu priekšnesumu, kas visu paspilgtinās un iedos forumam citu dimensiju. Būs bauda gan ausīm un acīm, gan sirdij. Protams, arī garšas kārpiņām un prosecco no agra rīta – bez tā jau vairs nekur. (Smaida.)

Šogad atšķirībā no citiem foruma gadiem būs arī pēcballīte!

Solvita: Jā, esam uzklausījušas mūsu ilggadējās apmeklētājas, kuras izsaka vēlmi pēc foruma uzkavēties un pārrunāt dzirdēto. To arī šogad darīsim. Būs muzikāls baudījums, neliels koncerts, šampanietis un svētku kūka.

Cik dāmas šogad apmeklēs forumu un vai tiks nodrošināta arī tiešraide?

Solvita: Plāno 1700 klātienes dalībnieces – tas ir absolūts rekords! Visa foruma norise tiks translēta bezmaksas tiešraidē – tai skaitā TVNET. Dāmas, kurām nav iespējas būt klātienē, var sekot visam līdzi. Zinu, ka ir daudz kolektīvu, kuros tā ir svētku diena birojos – tiek nopirktas uzkodas, šampanietis, uzlikts lielais ekrāns un arī svētki noris tur. Arī varēs vērot citās valstīs – pagājušo gadu dāmas pieslēdzās no 25 dažādām valstīm. Ņemot vērā, ka viena no lektorēm mums ir sieviešu cietuma kapelāne, mums radās doma, ka

varētu mēģināt pārraidīt tiešraidi arī sieviešu cietumā – iespējams, tur kādai dāmas tas būs pagrieziena punkts vērtību salikšanai pa plauktiņiem.

Nopūšot piecas svecītes, ko jūs, visa forums “Līdere” komanda, vēlētos?

Solvita: Mēs vēlētos, lai mums pietiek spēka un ideju, kā turpināt iedvesmot katru gadu vairāk un vairāk sieviešu, un lai šis saturs, ko mēs kopā ar saviem kolosālajiem lektoriem radām, sievietēm konkrētās dzīves situācijās palīdz. Lai atslēdz kādas durvis vai vismaz parāda, kur ir atslēgas.

Lai iedod sajūtu, ka vienmēr ir izeja no jebkādas situācijas. Tu vari piecelties un iet tālāk ar augsti paceltu galvu.

Šo lielo izaicinājumu arī mēs ievēlēsimies, kad pūtīsim svecītes. Lai iedvesmas un spēka avots nepazūd un spējam dot vēl vairāk, nekā no mums gaida.

Tiekamies forumā "Līdere" un tiešraidē visas dienas garumā tepat, TVNET!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu