Džonsona valdība sašūpojusies: partijas biedri balsos par neuzticības izteikšanu

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Pirmdienas pēcpusdienā gaidāms Lielbritānijas Konservatīvās partijas balsojums par neuzticības izteikšanu Borisam Džonsonam, paziņojis Greiems Breidijs, priekšsēdētājs komitejai, kas atbildīga par neuzticības balsojuma procesa sākšanu, ziņoja aģentūra BBC. Konservatīvās partijas biedri ir izteikuši savu neapmierinātību saistībā ar Džonsona valdības piedalīšanos sabiedriskos pasākumos, pārkāpjot Covid-19 ierobežojumus.

Lai neuzticības balsojums notiktu, vismaz 54 Konservatīvās partijas frakcijas deputātiem ir jāiesniedz komitejas vadītājam lūgums. Breidijs ir paziņojis, ka ir ticis sasniegts nepieciešamais iesniegumu skaits, tāpēc vēlāk pirmdienas pēcpusdienā notiks balsojums, kā arī tiks paziņoti balsojuma rezultāti.

Lai Džonsons tiktu atstādināts no amata, ir nepieciešams, lai neuzticību viņam izteiktu ievērojams skaits Konservatīvās partijas pārstāvju - vismaz 180.

Ja premjerministrs izturēs neuzticības balsojumu, tad, pēc partijas noteikumiem, šāds balsojums nedrīkstēs tikt atkārtoti veikts veselu gadu.

Ja Džonsons tiks atstādināts no amata, konservatīvās partijas iekšienē sāksies sacensība par aizpildāmo premjerministra amatu, norāda BBC.

2019. gadā Džonsons kļuva par Lielbritānijas premjerministru. Arvien biežāk Lielbritānijas sabiedrībā un valdībā izskan šaubas par viņa vadības spējām, īpaši pēc ziņām par valdības un Konservatīvās partijas ballītēm, kas notikušas laikā, kad valstī bija ieviesti stingri Covid-19 ierobežojumi, aizliedzot šāda veida pasākumus. Premjerministrs atvainojās, sakot, ka sabiedrībai ir tiesības sagaidīt labāku attieksmi no valdības vadītāja, un samaksāja viņam piemēroto naudassodu. Džonsons tiek kritizēts arī saistībā ar viņa atbildi uz augošajām pārtikas un energoresursu cenām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu