Kara noziedznieks Putins sevi salīdzina ar Pēteri I; attaisno iekarojumus

TVNET/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: MIKHAIL METZEL/AP

Krievijas diktators Vladimirs Putins pielīdzinājis sevi Krievijas caram Pēterim I, bet pašreizējo iebrukumu Ukrainā un tās teritoriju okupāciju - ar Pētera I iekarojumiem.

Putins ceturtdien apmeklēja izstādi, kas bija veltīta Pētera I 350. dzimšanas dienai.

"Pēteris I 21 gadu turpināja Lielo Ziemeļu karu. Varētu domāt, ka viņš karoja ar Zviedriju, ka kaut ko tai atņēma. Bet nē, viņš neko neatņēma - viņš paņēma atpakaļ [to, kas piederēja Krievijai]," teica Putins.

Kad Pēteris I iekarotajās zviedru teritorijās nodibināja Sanktpēterburgu, "neviena Eiropas valsts to neatzina par Krievijas teritoriju", sacīja Putins. "Visi to uzskatīja par Zviedrijas daļu. Taču slāvi kopš neatminamiem laikiem tur ir dzīvojuši līdzās somugriem."

"Šķiet, ka arī mūsu uzdevums ir atgriezt atpakaļ un stiprināt [Krievijas valsti]," viņš sacīja, mēģinot vilkt paralēles starp vēsturi un mūsdienām, kad starptautiskās normas respektē valstu esošās robežas un neakceptē teritoriju iekarošanu.

"Jā, mūsu valsts vēsturē ir bijuši laiki, kad esam bijuši spiesti atkāpties, bet tikai lai pēc tam atgūtu spēkus un virzītos uz priekšu," izteicās Putins.

Krievija 24.februārī iebruka Ukrainā, mēģinot okupēt tās teritorijas. Kad pilna mēroga iebrukums neizdevās, Krievija sakoncentrēja spēkus iekarojumiem Ukrainas austrumos, cenšoties paplašināt 2014.gadā de facto okupētās teritorijas Donbasā.

FOTO: Ukraina, 29.-30. maijs

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu