LTV: Pārsūdzēs sodu par jaunieša piekaušanu Ukrainas karoga dēļ

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas karogs. Ilustratīvs foto
Ukrainas karogs. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Skolnieka piekaušana par Ukrainas karogu plecos nevar beigties ar atvainošanos tukšā prokurora kabinetā un sabiedrisko darbu. Tā uzskata gan pats piekautais jaunietis, gan viņa advokāts. Tādēļ viņi pārsūdzēs Rīgas Pārdaugavas prokuratūras prokurores Ivetas Rudzītes priekšrakstu par sodu, ar kuru huligānam piespriestas 200 stundas sabiedriskā darba. Tikai reāls cietumsods, pēc jaunieša aizstāvja domām, tiešām nozīmētu, ka Latvijā ir nulles iecietība pret naida noziegumiem, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Piekautais skolnieks telefonsarunā ar advokātu dod zaļo gaismu prokurores lēmuma pārsūdzēšanai. Viņus nepārliecina prokurores argumenti, ka vīrietis uzbruka personisku un huligānisku motīvu dēļ.

Uzdot jautājumu, kas prokurorei liek tā domāt, nav iespējams, jo Rudzītei šodien brīvdiena ģimenes apstākļu dēļ. Piekautais skolnieks iepriekš teica, ka sists tikai tādēļ, ka viņam ap pleciem bija Ukrainas karogs. "Visa konflikta situācija uzradās karoga dēļ. Es viennozīmīga domāju – naida kurināta vardarbība," iepriekš sacīja jaunietis.

Advokāts Egons Rusanovs norāda:

"Mums visiem ir skaidrs, kas tur ir noticis. Mums apsola nulles toleranci, tā vietā nenormālākā ātrumā personu atbrīvo no apcietinājumu, steigā pabeidz pirmstiesas kriminālprocesu."

Vēl viens no prokurores argumentiem esot tas, ka vainīgais nožēlojot izdarīto, viņam ir kauns un viņš atvainojas. "Atvainojas prokurora kabinetā. Tas ir izsmiekls. Un to ņem par pilnu? Un tas ir atbildību mīkstinošs apstāklis?" vaicāja piekautā jaunieša advokāts.

Cietušajam skolniekam sitējs nav atvainojies. Taču viņš samaksājis visu prasīto morālo kompensāciju – vairāk nekā 6000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu