Kopš novadu reformas noslēguma pagājis jau teju gads. Kamēr Satversmes tiesa joprojām turpina skatīt atsevišķus dažu novadu pieteikumus par reformas neatbilstību valsts pamatlikumam, citos novados dzīve rit uz priekšu ierastajā ritmā. Zīmīgi, ka pērn ne tikai noslēdzās reforma, bet uzreiz notika jauno pašvaldības domju vēlēšanas. Daudzviet priekšvēlēšanu kampaņā liels uzsvars tika likts uz tik sāpīgo jautājumu par dzīvojamo fondu. Cik pieejamas ir mājvietas lielajās pašvaldībās un cik grūti ir atrast gribētājus dzīvesvietām mazajās?

Sarunas gaitā Katrīna atklāj, ka dzīvesvietas meklējumos vairākkārt sastapusies dažādiem paradoksiem. «Piemēram, viens sludinājums parādās atkārtoti – skaidrs, ka tur kaut kas nav kārtībā ar to dzīvokli,» skaidro Katrīna. Savukārt, ja parādās kāds tiešām labs sludinājums (kas arī notiek ļoti reti), tas tikpat ātri pazūd. «Izķer burtiski sekundēs,» viņa bilst. Kopskatā pagāja vairāki mēneši, kamēr pārim izdevās atrast savām vajadzībām atbilstošu dzīvokli. Taču sludinājumu neuzgāja nejauši kādā interneta portālā, bet gan uzzināja par to caur paziņām.

Par Katrīnas stāstīto pārliecināmies paši, apskatot sludinājumus vienā no lielākajiem portāliem Latvijā. Izvēloties Katrīnas dzimto novadu, redzam, ka no visiem 33 sludinājumiem neviens nepiedāvā dzīvokli īrei – tikai pārdot. Tikmēr, aplūkojot piedāvājumus dažādās nekustamo īpašumu aģentūrās, atklājām, ka piedāvājums ir nedaudz plašāks – iespējams pat nomāt pamestu degvielas uzpildes stacijas ēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X