Elksniņš: Uzņēmēji nevēlas slēgt līgumus par energoresursu piegādi cenu neskaidrības dēļ

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.
Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Uzņēmēji nevēlas slēgt līgumus par energoresursu piegādi cenu neskaidrības dēļ, stāstīja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S).

"Neviens uzņēmējs nepiesakās uz ilgtermiņa saistībām šķeldas un gāzes piegādei, jo vienā dienā cena ir viena, bet pēc pāris dienām - jau cita. Uzņēmēji nevēlas riskēt," skaidroja Elksniņš.

Pēc politiķa stāstītā, sadārdzinājums iepirkumos esot par 1,5 līdz 3 reizēm. Šķeldas cena esot palielinājusies trīs reizes, bet dabasgāzes cena - sešas līdz septiņas reizes.

"Cenu kāpums noved pie sadārdzinājuma pasažieru pārvadājumos un pilsētas uzkopšanā. Sankciju dēļ sāli ziemai jāiepērk no Marokas, kas atkal cenu sadārdzina par 1,5 līdz 2 reizēm. Patieso ietekmi iedzīvotāji sajutīs rudenī," uzskata Elksniņš.

"Risinājumiem galvenokārt ir jānāk jautājumos, kas skar enerģētiku. Tas ir lielākais inflācijas stūmējs. Šobrīd risinājumu valsts līmenī nav," saviem politiskajiem oponentiem pārmetumus veltīja Elksniņš.

Vietvaras vadītājs domā, ka "Latvijas ekonomika ir kraha priekšā", jo šobrīd enerģētikā esot pārāk liela nenoteiktība. Neesot arī sagatavotu alternatīvu Krievijas gāzei, lai gan paziņots, ka Latvija gāzi no Krievijas neiepirks.

Kā ziņots, pašlaik visā pasaulē vērojama būtiska inflācija, īpaši energoresursiem un pārtikai, ko izraisīja Krievijas sāktais karš pret Ukrainu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu