"Lidl Latvija" apgrozījums sasniedzis 101,4 miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidl
Lidl Foto: Ilja Smirnov

Mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA "Lidl Latvija" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2021.gada 1.marta līdz šā gada 28.februārim, sasniedza 101,423 miljonus eiro, kamēr kompānijas zaudējumi palielinājās par 3,4% - līdz 53,365 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Lidl Latvija" aktīvu darbību sāka 2021.gada 7.oktobrī, visā Latvijā atverot 15 mazumtirdzniecības veikalus, taču pagājušā finanšu gada beigās Latvijā bija 18 "Lidl" veikali.

Pēc gada pārskatā minētās informācijas, "Lidl Latvija" ieņēmumi no sniegtajiem pakalpojumiem Latvijas tirgū pagājušajā finanšu gadā veidoja 93,198 miljonus eiro, kamēr kompānijas ieņēmumi no pārdotās produkcijas pārējās Eiropas Savienības valstīs veidoja 8,224 miljonus eiro.

Kompānijas gada pārskatā arī skaidrots, ka, sākot pamatdarbību, proti, mazumtirdzniecību, tikai 2021.gada rudenī, un negūstot ieņēmumus par pilnu finanšu gadu, kā arī turpinot ieguldīt mazumtirdzniecības ķēdes attīstībā un ar to saistītos procesos, finanšu gads tika noslēgts ar 53,365 miljonu eiro zaudējumiem.

Gada pārskata vadības ziņojumā minēts, ka pagājušajā finanšu gadā "Lidl Latvija" ilgtermiņa aktīvos ieguldīja 43,164 miljonus eiro, kamēr iepriekšējā finanšu gadā ilgtermiņa aktīvos tika ieguldīts 90,721 miljons eiro. Pagājušajā finanšu gadā kompānija atvēra mazumtirdzniecības ķēdes "Lidl" veikalus Latvijā, iegādājās vairākus nekustamos īpašumus, kā arī turpināja mazumtirdzniecības veikalu celtniecību Latvijā.

Tāpat vadības ziņojumā atzīmēts, ka saistībā ar mazumtirdzniecības ķēdes "Lidl" veikalu atvēršanu, pagājušajā finanšu gadā "Lidl Latvija" ieguldīja būtiskus līdzekļus darbinieku atlasē un apmācībā. Vidējais darbinieku skaits pieauga no 718 darbiniekiem 2020.finanšu gadā līdz 1768 darbiniekiem 2021.finanšu gadā.

"Turpmākajos pārskata gados sabiedrība plāno turpināt mazumtirdzniecības ķēdes "Lidl" veikalu atvēršanu Latvijā un turpināt gūt peļņu no savas pamatdarbības - mazumtirdzniecības," teikts vadības ziņojumā.

Vienlaikus pārskatā arī minēts, lai arī iepriekšējos divus finanšu gadus "Lidl Latvija" cieta zaudējumus, kas saistīti ar ieguldījumiem nekustamā īpašuma attīstībā un darbinieku apmācībā, kompānijas vadība uzskata, ka esošā situācija ir pārejoša, un kompānija veic pasākumus, lai tuvāko gadu laikā turpinātu gūt ieņēmumus no mazumtirdzniecības veikaliem. "Ja esošā situācija kļūs ilglaicīga un netiks novērsta, sabiedrībai varētu būt nepieciešams finansiāls atbalsts," atzīmēts gada pārskatā, piebilstot, ka 2022.gada 18.martā kompānija saņēma netiešā dalībnieka "Lidl Stiftung & Co. KG" apliecinājumu par finansiālā atbalsta sniegšanu, ja tāds kompānijai būs nepieciešams finanšu saistību savlaicīgai izpildei.

Pārskatā sniegtā informācija arī liecina, ka 2022.gada februāra beigās bilances vērtība zemei bija 66,677 miljoni eiro, bet ēkām un būvēm - 103,99 miljoni eiro.

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.marta līdz 2021.gada 28.februārim, "Lidl Latvija" apgrozījums bija 2,601 miljons eiro, bet kompānijas zaudējumi bija 51,59 miljoni eiro.

"Lidl Latvija" reģistrēta 2016.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 365,5 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vācijas "C E - Beteiligungs-GmbH".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu