Bijušais Latvijas "Swedbank" vadītājs atkāpies no Kazahstānas "ForteBank" valdes priekšsēdētāja amata

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Swedbank" vadītājs Latvijā Reinis Rubenis.
"Swedbank" vadītājs Latvijā Reinis Rubenis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas "Swedbank" bijušais valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis, kurš šogad janvārī kļuva par Kazahstānas "ForteBank" valdes priekšsēdētāju, atkāpies no amata personīgu iemeslu dēl, informē "ForteBank" preses dienestā.

Rubenis turpinās vadīt Kazahstānas banku līdz 15.jūlijam.

Lēmumu Rubenis skaidro ar ģeopolitisko situāciju, kas sarežģījusi viņa ģimenes pārcelšanos uz Kazahstānu.

"Ģeopolitiskā aina šogad ļoti mainījusies un sarežģījusi manas ģimenes pārcelšanos uz Kazahstānu. Un tas kļuva bija izšķirošo, man pieņemot nebūt ne vieglo lēmumu pirms termiņa nolikt valdes priekšsēdētāja pilnvaras. Es atgriežos Latvijā," Rubeņa teikto citē "ForteBank" preses dienestā.

Savukārt ierakstā sociālajā tīklā "Facebook" Rubenis piebilst, ka vēlas "teikt milzīgu paldies tiem, kuri ļāva man iepazīt tuvāk finanšu sektora dinamisko intensitāti, savstarpējo attiecību estētiku un neapšaubāmi viesmīlīgo kazahu kultūru".

Viņš arī pauž gandarījumu par paveikto "ForteBank" vadītāja amatā.

"Kā vienā minūtē var izdzīvot veselu dienu, tā man jāsaka - sešos mēnešos var izdzīvot veselu dzīvi. Es lepojos, ka "ForteBank" pirmais pusgads ir bijis tik veiksmīgs, kā nekad iepriekš - gan no klientu piesaistes viedokļa, gan no izaugsmes praktiski visos rādītājos. Ceru arī, ka mans pienesums attiecībā uz redzējumu, kā izglītot un rūpēties par ilgstpējīgu klientu finanšu veselību, par atbilstības, sankciju un cīņas pret naudas atmazgāšanu jautājumiem, par riska politiku, tiks turpināts un sekmīgi ieviests ikdienas praktiskajā apritē," raksta Rubenis.

"Tam mums vajadzīgs, lai pasaulē būtu miers," viņš uzsver.

Savukārt "ForteBank" direktoru padome paudusi izpratni par Rubeņa izvēli, norādot, ka "efektīvs vadītājs pirmām kārtām ir laimīgs vadītājs".

Jau ziņots, ka Rubenis kļuva par "ForteBank" valdes priekšsēdētāju 2022.gada janvāra pirmajā pusē. Tolaik "ForteBank" pavēstīja, ka Rubenis koncentrēsies uz galvenajiem stratēģiskajiem virzieniem - procesu efektivitātes paaugstināšanu un ātrāku jaunu pakalpojumu piedāvāšanu tirgū. Viņa uzdevums bija arī eiropeiskas korporatīvās kultūras attīstīšana un partnerprogrammu ar vietējām un globālajām kompānijām veidošana.

"ForteBank" darbojas vairāk nekā 20 gadu.

Tāpat vēstīts, ka 2021.gada decembrī "Swedbank" informēja, ka pēc pavadītiem pieciem gadiem amatā Rubenis pametīs "Swedbank Latvija" valdes priekšsēdētāja amatu. No 2022.gada 1.janvāra par bankas valdes priekšsēdētāja vietas izpildītājs ir Lauris Mencis. Viņš pilntiesīgi stāsies "Swedbank" valdes priekšsēdētāja amatā pēc Eiropas Centrālās bankas saskaņojuma.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu