"Latvijas Zaļā punkta" apgrozījums pērn pieaudzis par 16,6%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Uzņēmums AS "Latvijas Zaļais punkts" pērn strādāja ar 10,925 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,6% vairāk nekā 2020.gadā, un uzņēmuma pelņa pieauga 3,8 reizes un bija 4,912 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn palielinājušies iepakojuma, elektropreču un videi kaitīgu preču realizācijas apjomi un tas arī atspoguļojas uzņēmuma finanšu rādītājos.

Pērn "Latvijas Zaļais punkts" turpināja uzturēt un pilnveidot izlietotā iepakojuma, elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu (EEIA) un videi kaitīgu preču atkritumu (VKPA) apsaimniekošanas sistēmas atbilstoši Latvijas Republikas normatīvo aktu un Valsts Vides dienesta (VVD) prasībām.

Tāpat arī uzņēmuma darbība pērn tika organizēta saskaņā ar VVD apstiprinātajām "Latvijas Zaļā punkta" apsaimniekošanas programmām 2020.-2022.gadam.

Uzņēmuma attīstības ietvaros būtisks uzsvars tika likts uz uzņēmuma darbības un pakalpojumu attīstību, nepārtraukti ieviešot uzlabojumus pakalpojumu sniegšanā klientiem.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka "Latvijas Zaļais punkts" pērn turpināja sniegt klientiem un citiem interesentiem energoefektivitātes pakalpojumu - energobilanču sagatavošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kā arī "Semafor" aplikācijas pakalpojumus atsevišķiem klientiem.

Visos desmit Latvijas atkritumu apsaimniekošanas reģionos "Latvijas Zaļais punkts" pērn kopā ar atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem nodrošināja izlietotā iepakojuma, nolietoto elektropreču un videi kaitīgu preču savākšanas un šķirošanas sistēmas paplašināšanu un uzlabošanu gan iedzīvotājiem, gan uzņēmumiem.

Uzņēmuma vadība norāda, ka pērn nepārtraukti tika paplašināts "Latvijas Zaļais punkts" pieejamo šķirošanas punktu skaits, īpaši stikla iepakojumam.

Izglītošanas aktivitātes pērn tika vērstas uz "Latvijas Zaļā punkta" klientu un sabiedrības izglītošanu par izlietotā iepakojuma, EEIA un VKPA dalītās savākšanas nepieciešamību un atbildīgu dabas resursu taupīšanu, tostarp ieviešot un popularizējot projektu "5P principi", kura ietvaros regulāri tika organizētas informējošas aktivitātes iedzīvotājiem un uzņēmumiem, tostarp sadarbībā ar vietējām pašvaldībām un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem, rīkoti klientu apmācību semināri gan esošajiem, gan topošajiem klientiem.

Tāpat arī pērn turpinājās laba un ilglaicīga sadarbība ar vadošajiem biznesa un profesionālajiem laikrakstiem, tādējādi nostiprinot "Latvijas Zaļais punkts" kā nozares eksperta reputāciju, teikts ziņojumā.

Vienlaikus uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka VVD ir apstiprinājis "Latvijas Zaļais punkts" iesniegtos iepakojuma, videi kaitīgu un nolietotu elektropreču apsaimniekošanas pārskatus par 2020.gadu un tādējādi "Latvijas Zaļais punkts" klienti turpināja saņemt 100% dabas resursu nodokļa atbrīvojumu 2021.gadā. Savukārt izņēmums ir spuldžu apsaimniekošana, kurā VVD nav atzinis apmēram trīs tonnu spuldžu savākšanu un pārstrādi. "Ir piemērots uzrēķins un LZP ir pārsūdzējis tiesā VVD lēmumu, uzskatot uzrēķinu par nepamatotu," teikts ziņojumā.

"Latvijas Zaļais punkts" vadība norāda, ka 2022.gadā paredzēts valsts noteikto izlietotā iepakojuma reģenerācijas normu kāpums, savukārt nolietotās elektronikas un videi kaitīgo preču reģenerācijas normas saglabājas 2021.gada līmenī. Pieauguma izpildes nodrošināšanai šajā gadā būs nepieciešams palielināt iepērkamos reģenerācijas apjomus no sadarbības partneriem, kā arī apsaimniekošanas maksas tarifus klientiem.

Viena no "Latvijas Zaļais punkts" prioritātēm 2022.gadā būs būtiska EEIA un bateriju savākšanas tīkla paplašināšana gan iedzīvotājiem, gan klientu uzņēmumiem sadarbībā ar SIA "Eco Baltija vide".

Tāpat uzņēmuma klientiem tiks attīstīts pakalpojums "Zaļi pakots", kas ir vērsts uz nepārstrādājamu iepakojumu aizstāšanu ar pārstrādājamu iepakojumu izmantošanu preču un produktu iepakošanā.

Ņemot vērā Eiropas Savienības prasības par tekstila atkritumu obligātu apsaimniekošanu no 2025.gada, kompānija ir uzsākusi tekstila atkritumu šķirošanas un savākšanas popularizēšanu sabiedrībā.

Savā turpmākajā darbībā uzņēmums īpašu uzmanību pievērsīs lielo un vidējo klientu uzņēmumu efektīvākai apkalpošanai - darbinieku konsultēšanai un apmācībai, iepakojuma un elektropreču savākšanas palielināšanai, teikts ziņojumā.

2020.gadā uzņēmums strādāja ar 9,37 miljonu eiro apgrozījumu un 1,276 miljonu eiro peļņu.

"Latvijas Zaļais punkts" reģistrēts 2000.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,087 miljoni eiro. "Latvijas zaļā punkta" akcionārs ir AS "Eco Baltia".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu