Notiks Pasaules kausa posms dambretē Rīga Open 2022

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Sākot ar 3.jūliju, Rīgā norisināsies pasaules kausa posms 100 lauciņu dambretē Rīga Open 2022, kurā sacentīsies pasaules asākie prāti no 10 dažādām valstīm. Kopā ar citiem vietējā un starptautiskā mēroga meistariem Latviju turnīrā pārstāvēs arī dambretes lielmeistars Guntis Valneris. Turnīra noslēgums paredzēts 9.jūlijā, savukārt 10.jūlijā spēki tiks mēroti pasaules čempionātā vīriešiem un sievietēm ātrspēlē 100 lauciņu dambretē.

Pēc divu gadu pārtraukuma Rīgā, pasākumu centrā „Fantadroms” pasaules kausa ietvaros tiks noskaidroti labākie dambretisti. Septiņas dienas ilgstošais turnīrs pulcēs vadošos dambretes spēlētājus no tādām pasaules valstīm kā Holande, Lietuva, Igaunija, Latvija, Polija, Kotdivuāra, Ukraina, Etiopija, Burkinafaso un Francija. Latviju šogad pārstāvēs starptautiskie lielmeistari Guntis Valneris, kurš šobrīd ieņem vietu pasaules ranga desmitniekā, kā arī daudzi citi meistarīgi spēlētāji. Starptautisko lielmeistaru rindas šajā turnīrā papildinās arī šī brīža pasaules čempions holandietis Roels Boomstra. Turnīrs norisināsies atsevišķi sievietēm un vīriešiem saskaņā ar Pasaules Dambretes federācijas noteikumiem pēc Šveices sistēmas, un nedēļas laikā tiks izspēlētas 9 kārtas.

Jāmin, ka šis gads ir īpašs ar to, ka tas ir Pasaules Dambretes federācijas (FMJD) jubilejas gads. Federācija svin savu 75.gadskārtu kopš tās dibināšanas.

Kopējais balvu fonds pasaules kausa posma Rīga Open 2022 sastāda 6 000 EUR.

Atklāšanas ceremonija un preses konference notiks 3.jūlijā plkst. 12:00 Rīgā, pasākumu centrā “Fantadroms”, Gustava Zemgala gatvē 74a.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu