Levits: Latvijā jāveido jauns poligons, lai kaujas spējas palielinātu līdz brigādes līmenim

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Ilmārs Znotiņš/Valsts prezidenta kanceleja

Kaujas spēju palielināšana līdz brigādes līmenim būs iespējama, kad Latvijā taps jauns poligons, uzvēra Valsts prezidents Egils Levits, kurš šodien piedalījās NATO samitā Madridē.

Valsts pirmā persona akcentēja, ka kaujas spēju palielināšana nenotiks vienā dienā, bet brigādes līmenis tiks sasniegts. Viņš arīdzan norādīja, ka Aizsardzības ministrija jau strādā pie jaunas bāzes vietas atrašanas, kura vēl ir jāuzbūvē un jāiekārto.

Latvija šodien noslēgs vienošanos ar Kanādu par kaujas spēju palielināšanu līdz brigādes līmenim, atrunājot precīzi, ko Kanāda darīs, lai šo mērķi sasniegtu. Vienošanās iekļauj arī Latvijas apņemšanos veidot jaunu militāro bāzi. Prezidents norādīja, ka Kanāda ne tikai palielinās savu klātbūtni, bet attiecīgi arī militāro tehniku un munīciju.

Levits arī uzsvēra, ka Latvijas, Lietuvas un Igaunijas izvirzītie mērķi ir sasniegti. Pēc prezidenta paustā, visas NATO dalībvalstis ir spērušas lielu soli uz priekšu, lai reaģētu uz jauno situāciju.

"NATO skatās ne tikai uz Baltiju vien, bet uz visu alianses teritoriju, lai tā būtu spējīga aizstāvēties pret Krieviju visā frontes garumā un dažādos veidos," pauda prezidents, piebilstot, ka NATO stratēģiskajā koncepcijā ir iekļauts arī kiberapdraudējumi, hibrīdapdraudējumi un cita veida draudi, kurus rada Krievija.

Prezidents norādīja, ka NATO darbojas pēc "360 grādu principa", proti, alianse skatās uz draudiem, kas nāk un var nākt no visām pusēm. Lai gan aktuālākais drauds ir Krievija, tā nav vienīgā, tāpēc NATO ir visaptveroša aizsardzības organizācija visām dalībvalstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu