"Indexo" akciju pieprasījums būtiski pārsniedzis piedāvājumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā piesaistījusi plānotos 7,49 miljonus eiro, teikts biržas "Nasdaq Riga" publiskotajā informācijā.

Biržas pārstāvji vēsta, ka pieprasījums pēc ieguldījumu pārvaldes sabiedrības akcijām būtiski pārsniedza piedāvājumu. Kopumā akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā saņemti investoru rīkojumi par akciju iegādi 9,99 miljonu eiro apmērā, tādējādi pieprasījumam pēc akcijām par 2,5 miljoniem eiro pārsniedzot piedāvājumu. Kopumā akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā piedalījās 3562 investori.

Akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā akcijas ir iegādājušies 3226 privātie investori un 336 korporatīvie ieguldītāji, tostarp ieguldījumu fondi. Vairāk nekā 91% no investoriem ir no Latvijas, bet vairums pārējo ieguldītāju ir no Igaunijas. Vidējais akciju iegādes darījums bija 1900 eiro vērtībā.

Akciju sadale tiks veikta pēc iepriekš apstiprinātajiem akciju sadales principiem.

"Nekavējoties ķersimies pie darba, lai īstenotu mūsu plānus par jaunas bankas izveidi," pauž "Indexo" valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem Valdis Siksnis.

Jau vēstīts, ka "Indexo" akciju sākotnējais publiskais piedāvājums ilga no 28.jūnija līdz 11.jūlijam. Vienas akcijas nominālvērtība ir viens eiro, bet piedāvājumā akcijas pārdošanas cena bija 14 eiro. "Indexo" piedāvāja parakstīties uz 535 000 akciju.

Iepriekš tika vēstīts, ka gadījumā, ja pieprasījums pēc akcijām pārsniegs piedāvājumu, akcijas tiks piešķirtas atbilstoši prospektā atspoguļotajiem akciju sadales ("allocation") principiem, piešķirot priekšrocības "Indexo" pensiju trešā līmeņa klientiem (privātā piedāvājuma jeb "Retail Offering" ietvaros) un esošajiem akcionāriem (akcionāru piedāvājuma jeb "Shareholder Offering" ietvaros).

Ziņots arī, ka "Nasdaq Riga" valde 6.jūlijā nolēma no 2022.gada 15.jūlija iekļaut un sākt tirdzniecību ar "Indexo" akcijām biržas oficiālajā sarakstā ar nosacījumu, ka 2022.gada 14.jūlijā ir veikti norēķini par piedāvājuma ietvaros parakstītajām kompānijas akcijām un piedāvājuma ietvaros parakstīto un apmaksāto akciju apmērs atbilst "Nasdaq Riga" noteikumiem par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos. Biržā iekļaujamo akciju skaits, pēc "Nasdaq Riga" paziņojumā minētā, ir 3 033 511.

Tāpat ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) šogad 21.jūnijā apstiprināja "Indexo" akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma prospektu.

"Indexo" akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma mērķis bija piesaistīt investīcijas, lai dibinātu banku.

Vienlaikus Siksnis iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, ka nevar tikt izslēgts arī bankas licences nesaņemšanas risks, kas ir atkarīgs no Eiropas Centrālās bankas lēmuma. Rēķinoties ar šo risku, paredzēts, ka gadījumā, ja divu gadu laikā pēc akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma netiek saņemta bankas licence, visi akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma investori, kuri to vēlēsies, varēs atdot iegādātās akcijas un atgūt naudu.

Tāpat ir paredzēts, ka 12 mēnešu laikā pēc akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma divi lielākie "Indexo" akcionāri - Siksnis un Henriks Karmo, kuriem vienīgajiem pieder vairāk nekā 5% akciju, - nevarēs pārdot vairāk par 10% no viņiem piederošajām akcijām. Savukārt pārējie esošie akcionāri gada laikā nevarēs pārdot vairāk par 20% no savām akcijām.

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" tika izveidota 2017.gadā.

"Indexo" lielākais akcionārs ir SIA "DVH", kurai, pēc IPO prospektā minētā, pieder apmēram 22,31% akciju. Kompānijas "DVH" īpašnieki ir SIA "Perfect Match" (40,97%), kuras vienīgais īpašnieks ir Henriks Karmo, SIA "VSCAP" (33,07%), kuras vienīgais īpašnieks ir Siksnis, kā arī SIA "Dziela" (11,94%), kuras īpašnieki vienādās daļās ir Kristīne Mūrmane un Druvis Mūrmanis, kā arī SIA "Crosshill Capital" (9,92%), kuras īpašnieks ir Toms Kreicbergs, un SIA "IJ birojs" (4,1%), kuras vienīgais īpašnieks ir Jānis Buks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu