Latvijā ienāk jauna taksometru pakalpojumu mobilā lietotne "Forus Taxi"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijā ienāk jauna taksometru pakalpojumu mobilā lietotne "Forus Taxi"
Latvijā ienāk jauna taksometru pakalpojumu mobilā lietotne "Forus Taxi" Foto: Publicitātes foto

Autotransporta direkcija (ATD) ir reģistrējusi jaunu mobilās lietotnes pakalpojuma sniedzēju darbībai Latvijā - "Taxigo Tallinn", kas taksometra vai pasažieru komercpārvadājumu ar vieglo automobili izsaukšanai piedāvās mobilo lietotni "Forus Taxi", informēja ATD pārstāvji.

"Taxigo Tallinn" reģistrācija veikta ar nosacījumu, ka uzņēmums pirms pakalpojumu sniegšanas sākšanas apliecina, ka datu nodošana Valsts ieņēmumu dienestam (VID) tiek nodrošināta tiešsaistē uzreiz pēc brauciena. Pakalpojumu sniedzējs Autopārvadātāju informatīvajā datubāzē ir reģistrēts 2022.gada 27.jūlijā.

"Forus Taxi" lietotne jau ir pieejama Igaunijā un Lietuvā, un tagad pasažieriem to būs iespēja izmantot arī Latvijā taksometra vai pasažieru komercpārvadājuma ar vieglo automobili izsaukšanai, atzīmē ATD pārstāvji.

Tāpat ATD pārstāvji norāda, ka jauna pakalpojumu sniedzēja ienākšana palielinās izvēles iespējas pasažieriem izsaukt taksometru, kā arī pārvadātājiem izvēlēties to partneri, kas nodrošina izdevīgākus nosacījumus.

"Forus" pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka "Forus" mērķis ir piedāvāt klientiem dažādus pakalpojumus - ne tikai transporta, bet arī kurjera pakalpojumus, ēdiena un pārtikas piegādes.

"Forus" dibinātājs un īpašnieks Urmass Sērumā min, ka braucienu platforma pirms trim mēnešiem tika ieviesta Igaunijā, bet pirms divām nedēļām - Lietuvā.

Uzņēmumā plānots ieviest programmu "US Token", kas ļaus visiem platformas lietotājiem - transporta vadītājiem, klientiem un citiem iesaistītajiem - kļūt par uzņēmuma līdzīpašniekiem, izmantojot "Forus" pakalpojumus, informē kompānijas pārstāvji, norādot, ka "Forus" klienti, vadītāji un citi darbinieki braucieniem varēs iegūt tokenus, kurus pēc pieciem gadiem varēs apmainīt pret uzņēmuma akcijām.

Sērumā skaidro, ka šobrīd plānots, ka kopējais turpmāk izplatīto 30 miljonu tokenu skaits segs 3% no uzņēmuma apgrozījuma.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu