LTV: "Latvijas gāze" atsākusi no Krievijas iepirkt dabasgāzi (27)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Latvijas gāze" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis.
AS "Latvijas gāze" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis. Foto: Zane Bitere / LETA

Uzņēmums "Latvijas gāze" ir atsācis iegādāties gāzi no Krievijas, turklāt uzņēmums par to maksā eiro, nevis rubļos, tā Latvijas Televīzijai atzina uzņēmuma vadītājs Aigars Kalvītis.

""Latvijas gāze" šobrīd iegādājas gāzi, bet mums šobrīd gāze netiek pirkta no "Gazprom", jo mēs ar "Gazprom" nevaram norēķināties. Mums ir cits piegādātājs," sacīja Kalvītis, jauno piegādātāju neatklājot, jo "tā ir komercinformācija, kuru publiskā telpā neapspriežam".

Kalvītis atkārtoti paudis pārliecību, ka nekādu bažu par iespēju saviem klientiem piegādāt gāzi uzņēmumam neesot.

Pēdējā mēneša laikā Latvijā no Krievijas iesūknēta dabasgāze aptuveni vienas teravatstundas apmērā.

Kalvītis teica, ka gāze netiekot pirkta no uzņēmuma "Gazprom", taču jaunā piegādātāja, no kura Krievijā gāze tiek pirkta, nosaukumu viņš atteicās izpaust.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā gāzes plūsmas no Krievijas uz Latviju bijušas saraustītas un vairākkārt apstājušās. Kopš jūnija vidus gāzes plūsmas no Krievijas pieaug.

Jau vēstīts, ka Latvija ir apņēmusies pilnībā atteikties no Krievijas gāze no nākamā gada 1.janvāra. Saeimas atbalstītie grozījumi Enerģētikas likumā paredz dažādot dabasgāzes piegāžu ceļus un nodrošināt dabasgāzes stratēģiskās rezerves.

Zemāk vari aplūkot LTV sarūpēto sižetu par to, ka uzņēmums "Latvijas gāze" ir atsācis iegādāties gāzi no Krievijas:

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu