Riga TechGirls "Iepazīsti tehnoloģijas" 2022 1. nodarbība

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Aicinot vēl vairāk iepazīt tādus informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomas virzienus kā kiberdrošība, mākslīgais intelekts, datu analītika, dizaina domāšana, programmēšana, projektu vadība un testēšana, kā arī veicinātu sieviešu aktīvāku iesaistīšanos tehnoloģiju jomā, biedrība Riga TechGirls ar Google.org, Tet un citu tehnoloģiju uzņēmumu atbalstu jau trešo gadu pēc kārtas organizē bezmaksas apmācības sievietēm digitālo prasmju pilnveidošanai un pārkvalifikācijai.

Eiropā teju 82%* no IT jomā strādājošajiem ir vīrieši. Situācija Latvijā ir visai līdzīga – no visiem IT jomā nodarbinātajiem 23% ir sievietes. Saskaņā ar Ekonomikas ministrijas prognozēm** līdz 2027. gadam Latvijā iztrūkums pēc augstākās kvalifikācijas speciālistiem zinātnē, tehnoloģijās, inženierzinātnēs un matemātikā var pieaugt līdz pat 14 000.

Divu gadu laikā “Iepazīsti tehnoloģijas” izglītības programmā iesaistījušies jau vairāk nekā 10 000 dalībnieku - lielākoties sievietes, tomēr interesi izrādījuši un programmā uzņemti arī vīrieši. Līdz šim apmācības veiksmīgi apguvuši un sertifikātus saņēmuši 3742 dalībnieki un vēl vairāki tūkstoši programmu ir noklausījušies. Turklāt teju 99% dalībnieku šo izglītības programmu ieteiktu arī citiem, bet 85% jauniegūtās zināšanas labprāt pielieto esošajā vai jaunā darbavietā.

Apmācības “Iepazīsti tehnoloģijas” norisināsies no šī gada 9. augusta līdz 27. oktobrim tiešsaistē lekciju un semināru formātā divas reizes nedēļā. Programmas mērķis nav iemācīt programmēt, bet gan sniegt ieskatu IKT jomās, tādējādi radot izpratni par šo nozari un tajā nepieciešamajām prasmēm. Programma paredzēta ikvienam bez vai ar minimālu iepriekšējo pieredzi bez konkrēta vecuma ierobežojuma.

Jau 9. augustā plkst.18.00 notiks pirmā mācību “Iepazīsti tehnoloģijas” nodarbība. Tās tēma - "Kuras ir šobrīd aktuālākās tehnoloģijas un kā tās ietekmē pasauli, Latviju un Tevi?”

Nodarbībā uzstāsies:

  • Alīna Nescerecka, PhD, “Accenture Baltics” datu zinātniece ar prezentāciju “Tehnoloģiju tendences 2022”;
  • Ričards Križanovskis, jaunuzņēmuma “UpMatched” dibinātājs un vadītājs ar runu “Vai mācāmies pietiekami daudz? Ievads pašattīstībā un mācīšanās ieraduma izveidē”;
  • Vakara īpašā viešņa Ingrīda Rone, “Tet” Cilvēku un vides dienesta direktore, valdes locekle ar iedvesmas runu.

Pieteikties apmācībām var internetā, projekta “Iepazīsti tehnoloģijas” mājaslapā vēl līdz 12. augustam: https://iepazistitehnologijas.lv/.

Apmācības Iepazīsti tehnoloģijas organizē Riga TechGirls, un tās norisinās trešo gadu. Programmas galvenais partneris ir Google.org un tehnoloģiju un izklaides uzņēmums Tet. Atbalstītāji ir arī IT uzņēmums Swisscom DevOps Center Riga kā arī Porsche centrs Rīga. Informatīvie atbalstītāji: mediji – TVNET GRUPA, Delfi, Ir, digitālās vides reklāmas medijs Visual Media, Clear Channel, digitālā radošā aģentūra WRONG Digital un komunikāciju aģentūra Deep White.

*Digitālās ekonomikas un sabiedrības indekss (DESI) 2021. gadā

**Ekonomikas ministrijas 2020. gada ziņojums “Par darba tirgus vidēja un ilgtermiņa prognozēm”

Par Riga TechGirls

Riga TechGirls ir pirmā biedrība Latvijā, kuras mērķis ir nodrošināt vienlīdzību, veicinot digitālo prasmju attīstību ikvienam, bet īpaši atbalstot meiteņu un sieviešu pievienošanos IT jomai. Biedrība apvieno tehnoloģiju entuziastus, organizē pasākumus un atbalsta programmas, lai veicinātu ikviena interesenta izaugsmi tehnoloģiju jomā. Vienlaikus Riga TechGirls kopienā ir plašs IT vēstnešu un mentoru loks, kuri palīdz sievietēm pārkvalificēties un attīstīt karjeru IT nozarē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu