Lai savas mājas pagalmā uz dažām stundām sarīkotu tirdziņu, kurā kaimiņi par simbolisku naudu piedāvā savas mazlietotās lietas, Gunai Kārkliņai nācās noslēgt zemes nomas līgumu pašai ar sevi. Pēc tam pašvaldībā viņas mājas pagalmu grasījās piereģistrēt kā tirgus laukumu. Par to varētu pasmieties, ja vien birokrātijas labirintos nepazustu labas iniciatīvas, ko pašvaldībai vajadzētu veicināt. It īpaši laikā, kad strauji tuvojas krīze, kas mūsu  maciņus padara krietni plānākus.

Kāda pagalma vārti plaši atvērti, un iekšā kņada. Pa gabalu šķiet, ka ballīte. Izrādās - gandrīz. Te notiek pirmais Šampētera kaimiņu tirdziņš. Ne tikai apkaimē pirmais, bet pirmais šāda veida Rīgā, varbūt pat Latvijā. Uteni mājas pagalmā Guna Kārkliņa nolēma sarīkot, iedvesmojusies no ārvalstu pieredzes.

Mājas saimniece ir mazliet sagurusi un noraizējusies. Iepriekšējā dienā saviem spēkiem uzslējusi nojumes, sagādājusi mobilo tualeti. Turklāt, lai saskaņotu dažu stundu pasākumu savas mājas pagalmā, viņa izgājusi cauri ja ne gluži deviņiem elles lokiem, tad kādiem diviem gan.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X