Ēra beigusies: "Ryanair" vairs neredz iespējas piedāvāt biļetes par €9,99

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Īrijas zemo cenu aviokompānijas “Ryanair” vadītājs Maikls O’Līrijs brīdinājis, ka zemo cenu lidojumu ēra ir beigusies – degvielas cenu pieauguma dēļ vairs nav iespējams nodrošināt biļetes, kas maksā zemāk par 10 eiro. Turklāt tuvāko gadu laikā pieaugs vidējā biļešu cena, ceturtdien vēsta “The Guardian”.

O’Līrijs paziņojis, ka cenu celšana ir neizbēgams process, un tajā vainojama arī Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības, kas Britu salās ievērojami apgrūtina piesaistīt jaunus darbiniekus lidostās. Kas attiecas uz biļešu cenām, tās līdz šim vidēji maksāja ap 40 eiro, bet tuvāko gadu laikā šis rādītājs celsies līdz 50 eiro.

“Nedomāju, ka vēl kādreiz būs pieejami lidojumi par €9,99, jo naftas cenas ir ievērojami kāpušas Krievijas sāktā kara Ukrainā dēļ,” “Ryanair” vadītājs sacīja intervijā BBC radio.

“Nav šaubu, ka mūsu akciju lidojumi par nepilniem desmit eiro ir pagātne. Vismaz tuvāko gadu laikā šādas cenas vairs neredzēsim. Cilvēki turpinās lidot, taču lielāka uzmanība būs pievērsta cenām, jo cenas aug arī citos dzīves segmentos, piemēram, rēķinos par elektrību un gāzi,” tā O’Līrijs.

Viņš aicināja Lielbritānijas un Eiropas Savienības politikas veidotājus darīt visu iespējamo, lai inflācija tiktu atgriezta divu procentu līmenī, pretējā gadījumā ievērojami cietīs cilvēku ienākumu un dzīves līmenis.

Ņemot vērā haosu Lielbritānijas lidostās darbinieku trūkuma dēļ, “Ryanair” vadītājs uzsvēra, ka šajā jomā vainojams Brexit.

O’Līrijs atklāti vainojis arī no amata aizejošo Lielbritānijas premjeru Borisu Džonsonu un citus “ambiciozos idiotus”, kuru darbības rezultātā Lielbritānijas darba tirgus piedzīvo ļoti smagu krīzi.

“Ja mēs vēlamies būt ārkārtīgi atklāti, tad no Džonsona valdības varēja gaidīt ko vairāk – viņiem bija jāatzīst, ka Brexit radīja katastrofu darba tirgū, jo tika pārtraukta strādājošo brīva kustība. Tas ir viens no smagākajiem izaicinājumiem, ar ko saskaras Lielbritānijas ekonomika,” uzsvēra O’Līrijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu