Ukrainas spēki sašāvuši pēdējo tiltu, pa kuru Krievija pārsvieda tehniku uz Hersonas apgabalu (24)

LETA/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas Bruņotie spēki ir sašāvuši ceturto un pēdējo tiltu Hersonas apgabalā, kuru Krievijas karaspēks izmantoja tehnikas pārsviešanai uz šī apgabala daļu Dņepras labajā krastā, piektdien sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Hersonas apgabala padomes deputāts Serhijs Hlaņs.

''Šodien Ukrainas Bruņotie spēki trāpīja pēdējam - ceturtajam tiltam, kas savieno labo un kreiso krastu. Tātad krieviem vairs nav nekādas iespējas pilnvērtīgi pārsviest savu tehniku. Protams, viņi mēģinās remontēt, meklēt alternatīvu pārceltuvēs, bet tas ir laiks un nauda; pēc tam, tikko viņi sagatavosies un savāks tehniku un spēkus, mēs atkal to iznīcināsim," rakstīja Hlaņs.

Viņš piebilda, ka okupanti baidās un gatavojas Ukrainas Bruņoto spēku pretuzbrukumam. "Hersonā salika "ežus", bet no koka, kas principā simbolizē viņu būtību - viss ir feiki un inscenējumi. Pastiprināja spiedienu uz pilsētas iedzīvotājiem - naktī veica kratīšanas un aizturēja cilvēkus," stāstīja deputāts.

"Partizāni atkal atgādina, ka Krievijas federācijas pase ir nevis dokuments, bet viltojums, kas pārvērš necilvēkos, turklāt tas ir iemesls mobilizēt visu ienaidnieka armiju drošai nāvei. [Ukrainas] izlūkdienests brīdina, ka par [Krievijas] pases saņemšanu būs atbildība, jo tā ir sadarbība ar agresoru," piebilda Hlaņs.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu