"Lidl" pāriet uz videi draudzīgu kases čeku papīru (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Lidl" veikala atvēršana Anniņmuižas bulvārī
"Lidl" veikala atvēršana Anniņmuižas bulvārī Foto: Paula Čurkste / LETA

"Lidl" pāriet uz videi draudzīgu termisko kases čeku papīru, aģentūrai LETA pavēstīja SIA "Lidl Latvija" pārstāvis Ingars Rudzītis.

Viņš norāda, ka pāreja uz jauno čeku papīru "Lidl" veikalos Latvijā sākusies šonedēļ. Vizuāli atšķirīgais, gaiši zilais termiskais čeku papīrs ir saņēmis starptautisko FSC sertifikātu, kas apliecina, ka tas ražots videi draudzīgā veidā, bez ķīmiskām piedevām.

Jaunais čeku papīrs ir izturīgs pret saules gaismu un to var ilgstoši uzglabāt, nebaidoties no teksta izbalēšanas. Ieviešot jauno pirkumu čeku papīru, uzņēmums sper soli pretī dabas resursu aizsardzībai un padara ikdienas iepirkšanos videi draudzīgāku.

"Jaunā čeku papīra gaiši zilā krāsa izskaidrojama ar īpašo čeka ražošanas metodi. Čeka papīrs jau uzreiz tiek noklāts ar melnās tintes kārtiņu, kuru pēc tam nosedz plāns baltās krāsas slānis, tā radot papīra gaiši zilo toni. Čeka izdrukāšanas laikā veikala kases aparāts neizmanto melno tinti," sacīja "Lidl Latvija" Korporatīvās sociālās atbildības vadītāja Antra Birzule.

Viņa arī norādīja, ka jaunais čeku papīrs ir eļļas un ūdens izturīgs, tāpēc tas iepirkumu maisiņā nesabojāsies saskarsmē ar citiem veikalā iegādātajiem produktiem, kā arī jaunais čeku papīrs ir 100% pārstrādājams.

Tajā pašā laikā jaunais "Lidl" čeku papīrs ir brīvs no fenola, un tā ražošanā nav izmantotas ķīmiskas piedevas. Tādējādi jaunais čeku papīrs var tikt izmests un tālāk pārstrādāts bez uztraukuma.

Starptautiskais FSC sertifikāts apliecina, ka "Lidl" čeku papīrs ir ražots planētas dabas resursiem saudzīgā veidā.

"Lidl Latvija" aktīvu darbību Latvijā sāka 2021.gada 7.oktobrī, atverot kopumā 15 mazumtirdzniecības veikalus. "Lidl Latvija" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2021.gada 1.marta līdz šā gada 28.februārim, sasniedza 101,423 miljonus eiro, kamēr kompānijas zaudējumi bija 53,365 miljoni eiro.

"Lidl Latvija" reģistrēta 2016.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 251,5 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vācijas "C E - Beteiligungs-GmbH".

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu