Bijušais "Twitter" drošības vadītājs ceļ trauksmi par drošības problēmām uzņēmumā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Bijušais “Twitter” drošības vadītājs sniedzis liecības par to, ka kompānija maldinājusi lietotājus un ASV regulatorus par drošības problēmām. Peiters Zatko norādījis, ka “Twitter” neapzinās, cik daudz viltus un spama profili patiesībā pastāv sociālajā platformā, vēsta BBC.

Zatko liecības var ietekmēt tiesas procesu, kas sācies starp “Twitter” un miljardieri Īlonu Masku, kurš vēlas atcelt 44 miljardus dolāru vērto iegādes darījumu. “Twitter” pārstāvji norāda, ka Zatko apsūdzības ir nepatiesas un neprecīzas. Tiek piebilsts, ka Zatko janvārī tika atbrīvots no darba, jo uzņēmuma vadību nav apmierinājuši Zatko darba rezultāti.

CNN un “Washington Post” bija pirmie, kas ziņoja par Zatko izteikumiem, kuros bijušais “Twitter” drošības nodaļas vadītājs apsūdzējis savu bijušo darbavietu tajā, ka uzņēmums joprojām “īsteno apšaubāmu drošības politiku un melo Īlonam Maskam”. Zatko kritizējis veidu, kādā “Twitter” apstrādājusi sensitīvu informāciju un norādīja, ka uzņēmums nav par to ziņojis ASV regulatoriem.

Tiek norādīts, ka “Twitter” “visai regulāri ir cietis no netipiski daudz drošības incidentiem – katru nedēļu ir bijis vismaz viens incidents, par kuru bija nepieciešams ziņot regulatoriem.” Tā, piemēram, var runāt par bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas, esošā prezidenta Džo Baidena un repera Kanjes Vesta profilu uzlaušanu.

Zatko paudis uztraukumu, ka uzņēmumam nav īsta plāna, kā rīkoties ārkārtas situācijās un arī pagātnē ir bijuši gadījumi, kad “Twitter” nav dzēsis datus pēc tam, kad lietotāji ir pametuši sociālo tīklu. Tāpat Zatko apsūdz “Twitter”, ka uzņēmums neko nedara, lai novērstu Krievijas un Ķīnas specdienestu interesi par iespējām izmantot platformu savām vajadzībām.

Masks iepriekš atteicās no “Twitter” iegādes, pamatojot savu izvēli ar to, ka “Twitter” nav sniedzis visu nepieciešamo informāciju par viltus profiliem. Zatko advokāti nolieguši, ka viņš būtu kontaktējies ar Masku, jo faktiski Zatko atklāsmes ir kā liecības par labu Maskam.

“Twitter” pārstāvji norādījuši, ka “pašlaik redzam viltus ziņojumus par “Twitter” un mūsu privātuma un datu apstrādes politiku. Šie ziņojumi ir neprecīzi un nepatiesi, tāpat tiem trūkst konteksta. Zatko apsūdzības ir bijušas ar mērķi gūt uzmanību un kaitēt “Twitter” – gan lietotājiem, gan akcionāriem,” teikts “Twitter” paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu