"Blackstone" no "Nordea" iegādājas 11,6% "Luminor Holding" akciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bankas "Luminor" uzraksts uz ēkas Skanstes ielā 12.
Bankas "Luminor" uzraksts uz ēkas Skanstes ielā 12. Foto: Paula Čurkste/LETA

SV investīciju kompānijas "Blackstone" pārvaldītā privātā kapitāla fonda vadītais konsorcijs palielinājis līdzdalību "Luminor Bank" mātesuzņēmuma - "Luminor Holding" - kapitālā līdz 80%, no "Nordea" iegādājoties 11,6% akciju, informē "Luminor Bank" pārstāvji.

2018.gadā "DNB Bank ASA" un "Nordea Bank Abp" noslēdza vienošanos par 60,1% sev piederošo "Luminor Holding" akciju pārdošanu "Blackstone" pārvaldītam privātā kapitāla fondu konsorcijam. "DNB Bank ASA" un "Nordea Bank Abp" katrs saglabāja 19,95% akciju, un "Blackstone" izrādīja interesi turpmākajos gados iegādāties "Nordea" atlikušo akciju daļu.

2021.gada decembrī "Blackstone" no "Nordea" jau iegādājās 8,4% "Luminor Holding" akciju.

Ceturtdien, 1.septembrī, "Blackstone" paziņoja par atlikušo 11,6% "Nordea" akciju iegādi.

Šī darījuma rezultātā "Blackstone" tagad pieder 80,05% "Luminor Holding" akciju, bet "DNB Bank ASA" arī turpmāk piederēs atlikušie 19,95%.

Jau vēstīts, ka 2019.gada janvāra sākumā tika pabeigta Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā. Bankas stratēģiskais investors ir ASV investīciju kompānija "Blackstone".

Pēc aktīvu apmēra "Luminor Bank" filiāle Latvijā ir ceturtā lielāka banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu