Pašnāvības vai slepkavības: mīklainos apstākļos kopš gada sākuma miruši vismaz astoņi krievu biznesmeņi (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Kopš janvāra beigām no pašnāvībām vai mīklainos apstākļos miruši vismaz astoņi ietekmīgi Krievijas biznesmeņi. Seši no viņiem ir saistīti ar divām lielākajām enerģētikas kompānijām.

Četri no sešiem mirušajiem bija saistīti ar Krievijas valstij piederošo gāzes gigantu “Gazprom” bet pārējie divi saistīti ar “Lukoil”, vēsta CNN. Interesanti, ka gada pirmajā pusē “Lukoil” ieņēma Krievijai neparastu nostāju Ukrainas kara jautājumā, nostājoties par Ukrainas kara ātru izbeigšanu un līdzjūtību izteikšanu upuriem.

“Lukoil” priekšsēdētājs Ravils Maganovs pagājušajā nedēļā mira pēc tam, kad bija izkritis pa sestā stāva logu. Tomēr oficiālā versija ir tāda, ka Maganovs miris pēc smagas slimības.

Cits “Lukoil” augsta ranga pārstāvis Aleksandrs Subotins tika atrasts miris Piemaskavā maijā īsi pēc tam, kad viņš esot apmeklējis kādu šamani. Vietējie “mediji” ziņoja, ka Subotins cietis no sirds problēmām.

Pirmais mīklainais nāves gadījums šogad bija 30. janvārī, kad miris tika atrasts viens no augsta ranga “Gazprom” vadītājiem. Toreiz tika ziņots, ka mirušais bija Leonīds Šuļmans, un viņš pirms pašnāvības veikšanas bija atstājis zīmīti.

Mēnesi pēc tam miris bija vēl viens “Gazprom” vadītājs – Aleksandra Tjuļakova ķermenis tika atrasts viņa garāžā 25. februārī. Arī viņš bija izdarījis pašnāvību. Krievijas Izmeklēšanas komiteja abus šos gadījumus nav komentējusi.

Aprīlī dzīvību zaudēja vēl divi “Gazprom” vadītāji. Viens no viņiem – Vladislavs Avajevs bija bijušais “Gazprombank” viceprezidents. Viņš tika atrasts miris kopā ar sievu un meitu 18. aprīlī. Tiek pieļauts, ka Avajevs nogalinājis savu ģimeni, pēc tam izdarījis pašnāvību.

Viens cits bijušais “Gazprombank” viceprezidents Igors Volobujevs aprīlī sacīja, ka netic tam, ka Avajevs varētu būt izdarījis pašnāvību.

“Viņa darbs bija strādāt ar privātajiem baņķieriem, kas nozīmē – darbs ar VIP klientiem. Viņš apgrozīja lielu naudu. Vai viņš pats sevi nogalināja? Nedomāju vis. Domāju, ka viņš zināja ko tādu, ko nedrīkstēja,” sacīja Volobujevs.

19. aprīlī netālu no Barselonas Spānijā savās mājās miris tika atrasts bijušais gāzes uzņēmuma “Novatek” (kas daļēji atrodas “Gazprom” īpašumā) vadītājs Sergejs Protoseņa. Arī šajā gadījumā mājās tika atrasti uzņēmēja sievas un meitas līķi, bet paša uzņēmēja līķis atradās mājas pagalmā. Katalonijas policija norāda, ka, ļoti iespējams, Protoseņa pastrādāja dubultslepkavību, pēc tam arī pats izdarīja pašnāvību. Netiek izslēgta varbūtība, ka notikušais ir trīskārša slepkavība.

28. februārī Anglijā savās mājās tika atrasts Ukrainā dzimuša Krievijas naftas un gāzes miljardiera Mihaila Vatforda līķis. Vietējā policija noliedza, ka viņa nāve būtu bijusi aizdomīga.

Cits Krievijas biznesmenis Vasīlijs Meļņikovs tika atrasts miris martā Ņižnijnovgorodā. Turklāt – miruši bija arī pārējie viņa ģimenes locekļi. Atsaucoties uz Krievijas Izmeklēšanas komiteju, no dūrieniem bija miris 43 gadus vecs vīrietis, 41 gadu veca sieviete, kā arī divi bērni – četrus un desmit gadus veci.

Arī šajā gadījumā tiek izmeklētas vairākas notikušā versijas, tostarp arī fakts, ka uzņēmējs pats varētu būt nogalinājis savu ģimeni.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu