Latvijā šī gada vasarā nodarbināti vairāk nekā 9000 skolēni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Viesmīlis. Ilustratīvs foto
Viesmīlis. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Nodarbinātības valsts aģentūras koordinētajā nodarbinātības programmā šovasar Latvijā nodarbināti vairāk nekā 9000 skolēni, informēja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) pārstāvji.

Saskaņā ar operatīvajiem datiem NVA skolēnu nodarbinātības vasaras programmā piedalījās 9741 skolēns, tostarp arī 74 Ukrainas iedzīvotāji.

Kopumā darbu nodrošināja 599 darba devēji.

NVA aģentūrai LETA skaidroja, ka šie dati ir provizoriski un vēl var mainīties.

Jau vēstīts, ka vislielākais skolēniem piedāvāto vasaras darba vietu skaits bija Rīgas reģionā - 3138, kā arī Kurzemē - 1999 darba vietas. Savukārt Vidzemē bija reģistrētas 1750 darba vietas, Zemgalē - 1520, Latgalē - 1285.

Darba iespējas tika piedāvātas visdažādākajās jomās, taču visvairāk darba vietu bija tādās jomās kā tirdzniecība un mārketings, pakalpojumi, valsts pārvade, ēdināšana un pārtikas rūpniecība, tūrisms un viesnīcas, ražošana, izglītība un zinātne, lauksaimniecība un vide, vadība un administrēšana, veselības aprūpe un sociālā aprūpe.

Tāpat NVA ir izdalījusi 15 pieprasītākās skolēnu vasaras nodarbinātības profesijas. Starp tām ir palīgstrādnieka, pārdevēja palīga, labiekārtošanas strādnieka, virtuves darbinieka, viesmīļa, skolotāja palīga, preču izvietotāja, mazumtirdzniecības veikala pārdevēja, tirdzniecības zāles darbinieka, sezonas strādnieka, klientu apkalpošanas speciālista, pavāra palīga, gadījuma darbu strādnieka, preču vai ielas pārdevēja, aukles profesijas.

Skolēnu vasaras nodarbinātības programma ilga no 1.jūnija līdz 31.augustam. Piedalīties varēja skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem, kuri iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu