Elizabete II trauslas veselības dēļ atrodas ārstu uzraudzībā (2)

Karaliskās ģimenes locekļi dodas pie karalienes uz Skotiju
TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas karaliene Elizabete II atrodas ārstu uzraudzībā, jo mediķiem radušās bažas par viņas veselību, vēsta raidorganizācija BBC.

96 gadus vecā Lielbritānijas karaliene patlaban atrodas Balmorālas pilī - viņai piederošajā nekustamajā īpašumā Skotijā.

"Pēc šajā rītā veiktajām pārbaudēm karalienes ārsti ir noraizējušies par viņas majestātes veselību un ieteikuši palikt mediķu uzraudzībā," norādīts Bekingemas pils publicētā paziņojumā.

BBC ziņo, ka uz Skotiju devušies vairāki karaliskās ģimenes locekļi - karalienes dēls, kroņprincis Čārlzs ar sievu Kamillu, kā arī viņas mazdēli princis Viljams un princis Harijs ar sievu Meganu.

Prinča Viljama sieva, Kembridžas hercogiene Ketrīna paliks Vindzorā kopā ar bērniem, informē Bekingemas pils.

Balmorālas pilī ieradusies arī karalienes meita princese Anna, kamēr Elizabetes II pārējie bērni Endrū un Edvards ir ceļā.

Karaliene Elizabete II iepriekš atsauca dalību virtuālā pasākumā, kas bija paredzēts trešdien, jo ārsti ieteica viņai atpūsties un nepiepūlēties.

Skotijas un Velsas pirmie ministri pauduši raizes par karalienes Elizabetes II veselību.

"Mēs visi esam ļoti noraizējušies par ziņām saistībā ar viņas majestātes veselību," tvīto Skotijas pirmā ministre Nikola Stērdžena. "Domās un laba vēlējumos esmu ar karalieni un visu karalisko ģimeni."

"Ziņas no Bekingemas pils liek bažīties," raksta Velsas pirmais ministrs Marks Dreikfords. "Velsiešu vārdā sūtu laba vēlējumus viņas majestātei un viņas ģimenei."

Bažas paudusi arī jaunā Lielbritānijas premjerministre Liza Trasa, kura vēl trešdien tikās ar karalieni. "Pusdienlaikā no Bekingemas pils pienājušās ziņas dziļi satrauks visu valsti. Savās domās - tāpat kā visu cilvēku Apvienotajā Karalistē - esmu ar viņas majestāti karalieni un viņas ģimeni," norāda Trasa.

Foto: Liza Trasa 6. septembrī tiekas ar karalieni Elizabeti II 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu