Kur pēc karalienes nāves dzīvos viņas mīluļi - korgiji?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/AFP/Scanpix

Pēc karalienes Elizabetes II nāves (8. septembris) savu saimnieci vairs mājās nesagaidīs četri mīluļi - divi korgiji, dorgijs (korgija un takša krustojums) un kokerspaniels.  Kur turpmāk dzīvos sunīši?

Pēc karalienes nāves internetā parādījās ļoti aizkustinošas karikatūras, kurās attēlotie korgiji uzticami gaida pie kroņa, pie karalienes gumijas zābakiem vai pavadas, kuru viņa nekad vairs nepacels. Sabiedrību šīs bildītes aizkustināja un rodas jautājums, kas būs ar sunīšiem? 

Kad 2018. gadā nomira karalienes Elizabetes II pēdējais Pembrokas korgijs, karaliene nolēma, ka tās ir suņu laikmeta beigas viņas dzīvē. Gadu desmitiem ilgi Elizabeti II ir ieskāvis mazāks vai lielāks korgiju bariņš, tāpēc situācija, ka karaliene dzīvos bez šī īskājainā sunīša, šķita skumja.

Foto: AP/Scanpix

Pagājušā gada martā karalienes dēls princis Endrjū un mazmeita princese Eiženija uzdāvināja viņai divus kucēnus - Muiku un Fērgusu, mēģinot viņu uzmundrināt pēc tam, kad viņas vīrs princis Filips smagā stāvoklī atradās slimnīcā.

Pēc mēneša princis nomira, un karalienei korgiji tobrīd deva īpašu sirdsmieru. Traģisks bija mirklis, ka Fērgusam atklāja sirds mazspēju un arī šis sunītis piecu mēnešu vecumā devās viņsaulē. 

Foto: AFP/SCANPIX

Fērguss tika aizstāts ar citu korgiju vārdā Sandija. Tieši šie divi kucēni, Muiks un Sandija, karalienei dzīves nogalē vairoja dzīvesprieku.

Korgiji jau kopš bērnības

1933. gadā, kad Elizabetei bija tikai 7 gadi, viņas tēvs, toreizējais Jorkas hercogs, nopirka meitām korgiju Dokiju. Vēlāk ģimenei pievienojās otrs korgijs, vārdā Džeina.

Gadu gaitā karalienei piederējuši vairāk nekā 30 korgiji, no kuriem daudzi cēlušies no korgija vārdā Sjūzena, kuru 1944. gadā vecāki viņai uzdāvināja kā dāvanu 18. dzimšanas dienā.

Foto: PA/Scanpix

Sjūzenas pēcnācēju paaudzes dzīvoja kopā ar karalieni līdz 2015. gadam, kad nomira Vilovs, kurš nodzīvoja gandrīz 15 gadus. Saskaņā ar ziņojumiem karalieni īpaši smagi skāra Vilova nāve, jo tā bija Sjūzenas korgiju ciltsraksta beigas.

Jautāsiet, kas tad ir dorgijs? 70. gados karaliene kopā ar savu māsu princesi Mārgaretu, kurai piederēja taksis, izveidoja savu hibrīdu šķirni, takša un korgija krustojumu, ko nosauca par dorgiju.

Foto: AP/Scanpix

Kustīgais paklājs ar īpašo ēdienkarti

Korgiju bars, šķiet, vienmēr sekoja karalienei ap pili, princese Diāna to dēvēja par "kustīgo paklāju". Karaliene suņus labprāt ņēma līdzi arī izbraucienos, kas sagādāja īpašas rūpes apkalpojošajam personālam, jo viņiem šie dažbrīd spītīgie sunīši bija jāstaipa augšā lejā pa lidmašīnas trapu, kā arī viņu pārziņā bija suņu izvešana nokārtoties un barošana. 

Protams, suņi dzīvoja greznu dzīvi, savā istabā pilī, ko sāka dēvēt par Korgiju istabu. Viņi gulēja paaugstinātos pītos grozos, kur katru dienu mainīja paladziņu. Viņu ēdienkartē bija svaiga truša un liellopa gaļa, ko pasniedza šefpavārs. Un Ziemassvētku laikā karaliene parūpējās, lai suņiem būtu dāvanu zeķes, pildītas ar rotaļlietām un gardumiem.

Bet kā tad ar galveno atbildi, kur turpmāk dzīvos karalienes uzticamie mīluļi? Kā ziņo mediji, karalienes Elizabetes II mīļotajiem suņiem būs jaunas mājas pie Jorkas hercoga un hercogienes jeb prinča Endrjū un viņa bijušās sievas Sāras Fergusones.

Foto: Karaliene Elizabete II un viņas korgiji

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu