Karaliskā ģimene un cilvēku tūkstoši pavada karalieni uz Vestminsteras zāli

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Šķirsts ar Lielbritānijas nelaiķa karalienes Elizabetes II mirstīgajām atliekām savu ceļu no Bakingemas pils turpināja uz Vestminsteras zāli. Londonā desmitiem tūkstošu cilvēku vēroja Elizabetes II zārka pārvešanu uz Vestminsteras zāli. 

Šajā ceļā karalienes šķirstu pavadīja karalis Lielbritānijas karalis Čārlzs III, viņa dēli - Velsas princis Viljams un Saseksas hercogs, princis Harijs.

Gājienā devās arī princese Anna, princis Endrū un princis Edvards.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/AFP/EPA/Scanpix
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Kā jau sagaidāms, ka pēc vairāku stundu stāvēšanas rindā no karalienes Vestminsteras zālē atvadās simtiem tūkstošu cilvēku. Procesiju vēroja tūkstošiem cilvēku, kas sapulcējušies gar barjerām, kas norobežo ceļu, pa kuru tiks vestas karalienes mirstīgās atliekas.

Vestminsteras zālē karaliskajai ģimenei, kura devās pēdējā karalienes gājienā no Bakingemas pils, piebiedrojās karaļnama pārstāvju "otrās puses". Karaliene konsorte Kamilla, Velsas princese Ketrīna, Saseksas hercogiene un Veseksas hercogiene Sofija.

Procesija ilga aptuveni 40 minūtes un noslēdzās ar dievkalpojumu, kuru vadīja Kenterberijas arhibīskaps un Vestminsteras dekāns.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/ScanPix
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Simtiem tūkstošu cilvēku jau agrā rīta stundā ieņēmuši rindu, lai atvadītos no karalienes Vestminsteras zālē. Publiska atvadu ceremonija, kuras gaitā cilvēki varēs pienākt pie nelaiķes šķirsta, sāksies plkst.17 un turpināsies līdz pirmdienai plkst.6.30 - karalienes bēru dienai.

Karaliene no dzīves aizgāja 8. septembrī Balmorālas pilī, Skotijā.

Otrdien nelaiķes šķirsts ar lidmašīnu tika pārvests no Edinburgas uz Londonu un nogādāts Bakingemas pilī. Šajā ceļojuma posmā karalieni pavadīja princese Anna. 

Ierodoties Londonā, katafalks ar karalienes zārku turpināja savu ceļu uz Bekingemas pili, ap kuru esošās ielas jau bija piepildījuši pūļi. Bēru kortežu pie vārtiem sagaidīja karaliskās ģimenes pārstāvji.

Karalienes Elizabetes II bēres norisināsies 19. septembrī. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu