Jaunie "iPhone" ir klāt: Pirmais skats uz jaunajiem "Apple" viedtālruņiem (5)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Naktī uz piektdienu svinīgā pasākumā tika atklāta jauno “iPhone 14” tirdzniecība Latvijā. Arī portāls TVNET bija klāt brīdī, kad “noslēpumu plīvurs krita” un bija iespējams klātienē aplūkot jaunos “Apple” tālruņus.

Jaunie “iPhone 14”

Salīdzinot ar pērn pie patērētājiem nonākušajiem “iPhone 13”, jaunie tālruņi vizuāli ne ar ko neatšķiras no saviem priekšgājējiem. Galvenās “iPhone 14” atšķirības no pagājušā gada modeļiem skar kameras, kas ļauj uzņemt labākas fotogrāfijas un videomateriālus.

Priekšējai kamerai ir ātrāks slēdža ātrums un autofokusa funkcija. Kopumā fotografējot ir iespējams iegūt labākas kvalitātes attēlus slikta apgaismojuma apstākļos.

Foto: TVNET

“iPhone 14” aizmugurē esošā platleņķa kamera ir tikusi pie lielāka sensora un ātrāka slēdža ātruma, kas sola uz pusi labākas fotogrāfijas vājā apgaismojumā nekā tās, kas uzņemtas ar “iPhone 13”. Tāpat atjaunināta kameras programmatūra, kas “parastajā” “iPhone 14” ļauj izbaudīt tās kameras priekšrocības, kas iepriekš bija pieejamas “Pro” modeļos.

“iPhone 14”, kā arī “iPhone 14 Pro” ekrāna izmērs ir 6,1 colla, bet “Pro Max” modelis var lepoties ar 6,7 collu ekrānu. Paredzams, ka oktobrī “Apple” nāks klajā ar jaunu “iPhone” modeli “iPhone 14 Plus”. Tā specifikācijas būs tādas pašas kā “standarta” modelim, taču tam būs 6,7 collu ekrāns. Paredzams, ka “Apple” savā produktu līnijā ar “iPhone 14 Plus” aizstās nelielo, 5,4 collu ekrāna “iPhone 13 mini” modeli.

Foto: TVNET

Interesants jaunums “iPhone 14 Pro” un “Pro Max” modeļos ir “Dynamic Island” jeb “Dinamiskā sala”. Ar to tālrunī var pārbaudīt brīdinājumus un pašreizējās aktivitātes, piemēram, atskaņoto mūziku, taimeri, savienojumu ar citām ierīcēm un norādes lietotnē “Maps”. “Dinamiskā sala” tiek parādīta katru reizi, kad tiek atbloķēts tālrunis.

Ko saka lietotāji?

Pasākumā sastaptie “iPhone” lietotāji lielākoties uzsver kameras kvalitāti, kas ļauj uzņemt augstas kvalitātes fotogrāfijas un video. Tieši tāpēc ir interese arī par “iPhone 14”, kas sola vēl labāku kameras kvalitāti.

Foto: TVNET

Tiem lietotājiem, kam tālrunis ikdienā ir nepieciešams komunikācijai un interneta pārlūkošanai, pilnīgi pietiek ar “parasto” modeli. Tomēr tiem lietotājiem, kam aktuāla ir satura veidošana sociālajiem tīkliem, ir lielāka interese par “Pro Max” modeli, jo tas ir ātrdarbīgāks, un arī kameras kvalitāte ir labāka nekā parastajam modelim.

Tāpat lietotāji norāda, ka “iPhone Pro Max” versija ar 1 terabaita atmiņu ļauj bez uztraukumiem uzņemt neskaitāmus video – nav jābaidās, ka kādā brīdī tālruņa atmiņa būs pilna.

Tomēr, kā norāda vairāki “iPhone” lietotāji, šī gada modeli ir ļoti viegli sajaukt ar pagājušajā gadā izdoto “iPhone 13”, jo tie izskatās vienād un arī pamata specifikācijas ir vienādas. Interese par tālruni ir daudziem, taču tie lietotāji, kam ir pagājušā un aizpagājušajā gadā izdotie tālruņi, vismaz pagaidām negrasās iegādāties jauno tālruni.

Protams, ka ir arī tādi “Apple” produkcijas lietotāji, kuriem ir svarīgi, ka kabatā ir jaunākais “Apple” tālrunis, tādēļ jau atklāšanas pasākumā tiek iegādāts jaunais “iPhone 14”.

Vai ir vērts mainīt tālruni?

Salīdzinot “iPhone 14” ar tā priekšgājēju, var secināt, ka galvenie uzlabojumi skar tikai kameru. Tāpat klāt nākusi avāriju noteikšanas funkcija un zvans ārkārtas dienestiem brīdī, ja lietotājs pats nespēj šādu zvanu veikt. “iPhone 14 Pro” un “Pro Max” modeļos vēl ir dažādi ar drošību saistīti uzlabojumi.

Ņemot vērā, ka “iPhone 13” joprojām ir pietiekami jaudīgs tālrunis ikdienas lietošanai un “iPhone 14” būtībā piedāvā tās pašas funkcijas, patērētājam pašam jāizvērtē, vai ir vērts iegādāties jaunu tālruni salīdzinoši nelielu izmaiņu dēļ.

Pāriet uz “iPhone 14” patiesi ir vērts, ja lietotājam ir vecāku sēriju tālrunis, jo tādā gadījumā gan uzlabojumi ir krietni jūtamāki, it īpaši kameras lietojamības jomā.

Foto: TVNET

Tāpat "iPhone 14" būs kaut kas jauns tiem lietotājiem, kuri līdz šim vēl nav izmantojuši "Apple" ražoto produkciju. 

Cenas

“Apple” oficiālais dīleris Latvijā “iDeal” jaunos “iPhone 14” tālruņus piedāvā par šādām cenām:

“iPhone 14” ar 128 GB atmiņu – 919 eiro; ar 256 GB atmiņu – 1039 eiro; ar 512 GB atmiņu – 1279 eiro.

“iPhone 14 Pro” ar 128 GB atmiņu – 1339 eiro; ar 256 GB atmiņu – 1469 eiro; ar 512 GB atmiņu – 1729 eiro; ar 1 TB atmiņu – 1989 eiro.

“iPhone 14 Pro Max” ar 128 GB atmiņu – 1489 eiro; ar 256 GB atmiņu – 1619 eiro; ar 512 GB atmiņu – 1879 eiro; ar 1 TB atmiņu – 2139 eiro.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu