Īrija izskatīs iespēju uzņemt Krievijas pilsoņus, kas bēg no mobilizācijas (8)

LETA/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Īrijas premjerministrs Mihāls Mārtins
Īrijas premjerministrs Mihāls Mārtins Foto: AFP/SCANPIX

Īrijas premjerministrs Mihāls Mārtins piektdien paziņoja, ka viņa valsts izskatīs iespēju uzņemt savā teritorijā Krievijas pilsoņus, kuri bēg no mobilizācijas.

Premjers atzīmēja, ka Īrija "nekad nav atteikusi cilvēkiem, kuri bēg sirdsapziņas jautājuma dēļ vai no vajāšanas", un kā piemēru minēja afgāņu uzņemšanu pēc "Taliban" atkārtotas nākšanas pie varas Afganistānā.

"Mums vajag to visu izvērtēt. Mēs pirmām kārtām pieņemam ukraiņu ģimenes, kuras bēg no kara. Mums tā ir bijusi prioritāte, tāpat kā tie, kas iesniedz patvēruma pieteikumu normālā kārtībā, kuru skaits šogad pieaudzis. Tas rada ievērojamu spiedienu uz valsti," sacīja Īrijas premjers.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņoja par daļējas mobilizācijas īstenošanu Krievijā. Šis Putina lēmums ievērojami palielināja pieprasījumu pēc lidojumiem no Krievijas uz ārvalstīm, kā arī izraisīja rindu izveidošanos robežpunktos uz Krievijas robežām ar ārvalstīm.

Vairākas valstis, tostarp Latvija, Igaunija un Kazahstāna, jau ir paziņojušas, ka neuzņems Krievijas pilsoņus, kas bēg no mobilizācijas.

Foto: Krievi pamet valsti

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu