Lielbritānija piemēro sankcijas Krievijai par pseidoreferendumiem okupētajās Ukrainas teritorijās (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielbritānijas karogs. Ilustratīvs attēls.
Lielbritānijas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Lielbritānija piemērojusi jaunas sankcijas Krievijai par pseidoreferendumu organizēšanu okupētajās Ukrainas teritorijās, paziņojusi Lielbritānijas Ārlietu ministrija.

Rietumvalstis uzskata par nelegāliem balsojumus par pievienošanos Krievijai, ko Maskava sarīkojusi okupētajās teritorijās Ukrainas Doneckas, Luhanskas, Hersonas un Zaporižjas apgabalos.

Rietumi šos pseidoreferendumus un daļējo mobilizāciju uzskata par Krievijas prezidenta Vladimira Putina izmisuma pazīmēm, kas atspoguļo Krievijas nesenās neveiksmes karā.

Lielbritānijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka aizliegusi iebraukt Lielbritānijā un iesaldējusi līdzekļus 33 amatpersonām un kolaboracionistiem, kas iesaistīti pseidoreferendumu organizēšanā.

Cita starpā sankcijas piemērotas Hersonas administrācijas vadītājam, kurš ir Krievijas karaflotes viceadmirālis, Krievijas ieceltās Zaporižjas administrācijas vadītājam un tā dēvētās Doneckas Tautas republikas priekšsēdētāja vietniekam.

Papildus tam sankcijas piemērotas arī sešiem Krievijas oligarhiem, kuru kopēja bagātība aplēsta uz 6,3 miljardiem eiro, un 55 Krievijas kara finansēšanā iesaistīto "Gazprombank", "Sberbank" un citu ar Kremli saistītu organizāciju valžu locekļiem.

Sankcijas piemērotas arī uzņēmumam "IMA Consulting", ko Lielbritānijas Ārlietu ministrija uzskata par Putinam labvēlīgu sabiedrisko attiecību aģentūru. Šis uzņēmums bieži iesaistīts publicitātes kampaņu organizēšanā referendumiem.

Sankcijas piemērotas arī uzņēmumam "Goznak", kas sagatavojis Krievijas valsts dokumentus okupētajām teritorijām.

Paziņojot par sankcijām, Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeimss Kleverlijs sacīja, ka pseidoreferendumi, kas organizēti ar ieroču palīdzību, nevar būt brīvi vai godīgi un Lielbritānija nekad neatzīs to rezultātus.

"Tie seko skaidram vardarbības, iebiedēšanas, spīdzināšanas un piespiedu deportāciju modelim Ukrainas apgabalos, ko Krievija ir sagrābusi," sacīja ministrs.

"Šīs sankcijas būs vērstas pret tiem, kas stāv aiz šiem viltus balsojumiem, kā arī personām, kas turpina atbalstīt Krievijas režīma agresijas karu," viņš piebilda.

"Mēs esam kopā ar Ukrainas tautu, un mūsu atbalsts turpināsies tik ilgi, cik nepieciešams, lai atjaunotu tās suverenitāti," paziņoja Kleverlijs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu