No okeāna dzīlēm izvilkta zivs ar “cilvēka smaidu”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Trapman Bermagui / Facebook

No okeāna dzīlēm Austrālijas piekrastē izvilkta visnotaļ baisa paskata haizivs, kuras purnu pāršķēlis “cilvēka smaids”. Haizivju eksperti vēl nespēj vienoties, kas par haizivju sugu tā ir.

Dziļūdens zvejnieks Trapmens Bermagui šo dīvaino zivi izvilka pie Austrālijas krastiem no aptuveni 650 metru dziļuma. Haizivs fotogrāfiju viņš publicēja savā “Facebook” kontā. Attēlā redzams baiss radījums ar smilšpapīram līdzīgu ādu, garu degunu, lielām izvalbītām acīm un atieztiem pērļu baltiem zobiem.

Neparastais zivs izskats ātri vien piesaistīja sociālā tīkla lietotāju uzmanību, no kuriem daļa bija izbrīnīti, bet daļa šausmu pārņemti. Kāds komentētājs raksta, ka šī zivs ir “murgu tēls”, bet cits, ka radījuma “ļaunais smaids” licis pār muguru noskriet šermuļiem. Asprātīgākie un bezbailīgākie komentētāji savukārt smēja, ka zivij ir mākslīgie zobi vai arī tā smaida, jo nupat tikusi vaļā no zobu skavām.

Komentāros norisinās arī sīvas diskusijas par to, kādai sugai šī zivs pieder, tomēr viena atbilde pagaidām nav izkristalizējusies. Tiesa, lielākā daļa domā, ka tā varētu būt luminiscējošā haizivs (isistius brasiliensis) vai goblinu haizivs (mitsukurina owstoni).

Kā vēstīts izdevumā “Newsweek”, pastāv arī iespēja, ka šis ir vēl nezināmas haizivju sugas pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu