Rīgas lidostā samazinās apgaismojumu un apkures temperatūru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Starptautiskā lidosta "Rīga" enerģijas taupīšanai no nākamās nedēļas samazinās apgaismojuma intensitāti iekštelpās un ārpus telpām, kā arī pielāgos apkures temperatūru terminālī un darba telpās, informēja lidostas pārstāvji.

Kompānijā atzīmē, ka ir izstrādāts lidostas enerģijas taupības pasākumu kopums 2022.-2023.gada apkures sezonai.

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa norāda, ka lidostas darba procesu specifikas un augsto drošuma prasību dēļ iespējas samazināt enerģijas patēriņu ir ierobežotas, tomēr ir izstrādāts pasākumu kopums, kas ļaus, saglabājot atbilstošu drošuma līmeni, samazināt enerģijas patēriņu gaidāmajā apkures sezonā. Šie pasākumi skars gan klientus, gan darbiniekus, tāpēc lidosta aicina ikvienu uz sapratni un atsaucību.

Pasažieriem un lidostas termināļa apmeklētājiem jārēķinās, ka terminālī no nākamās nedēļas gaisa temperatūra tiks nodrošināta 19-20 grādu robežās. Tur, kur tas iespējams - gan terminālī, gan darba telpās, gan lidostas teritorijā ārpus telpām - tiks samazināta apgaismojuma intensitāte.

Gaisa temperatūra līdz iepriekš minētajai tiks pazemināta arī lidostas darba telpās, bet ārpus darba laika to samazinās vēl par vairākiem grādiem.

Enerģijas taupības pasākumu kopums paredz arī izglītojošus pasākumus darbiniekiem, apmācot un informējot ikvienu lidostā strādājošo par iespējām ikdienā samazināt enerģijas patēriņu, sākot ar racionālu telpu vēdināšanu un elektroiekārtu lietošanu līdz atgādinājumiem par apgaismojuma izslēgšanu un biroja tehnikas optimālu izmantošanu, kā arī attālināta darba iespējām, kur tas pieļaujams.

Tāpat lidosta aicinās uzņēmumus, kas strādā lidostā, ieviest līdzīgus enerģijas patēriņa samazināšanas pasākumus.

Jau ziņots, ka 2021.gadā lidostā "Rīga" apkalpoja 2,353 miljonus pasažieru, kas salīdzinājumā ar 2020.gadu ir pieaugums par 17%, taču salīdzinājumā ar pirmspandēmijas 2019.gada rādītājiem par 70% mazāk.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu