NVA piedāvā bezmaksas konsultācijas darba devējiem, kuri vēlas nodarbināt cilvēkus ar invaliditāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Darba devējiem, kuri nodarbina vai plāno nodarbināt darbiniekus ar invaliditāti, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) oktobrī rīko astoņas bezmaksas grupu konsultācijas par personu ar invaliditāti nodarbināšanas jautājumiem, aģentūru LETA informēja NVA.

Konsultācijas laikā speciālists cilvēku ar invaliditāti nodarbināšanas jautājumos izskaidro valsts normatīvos aktus, kas regulē personu ar invaliditāti nodarbināšanu; informē par invaliditātes grupām, veidiem un nodarbināšanas specifiku, ņemot vērā invaliditātes veidu; stāsta, kādos gadījumos ir jāveic darba vietas pielāgojums, kā sekmēt darbinieka ar invaliditāti iekļaušanos darba vidē un darba kolektīvā, kā pārvarēt iespējamās komunikācijas grūtības, risināt problēmu situācijas u.c.

Konsultācijas sniedz biedrības "Gaišo domu platforma" un SIA "Sertifikācijas centrs" konsultanti. Viena konsultācija ilgst trīs stundas un norisinās tiešsaistē - videokonferenču platformās "Zoom" vai "Team". Paredzēts, ka 3.oktobrī, 10.oktobrī, 17.oktobrī un 31.oktobrī konsultācijas sāksies plkst.10, bet 6.oktobrī, 13.oktobrī, 25. un 27.oktobrī - plkst.14.

Pieteikšanās konsultācijām iespējama tuvākajā NVA filiālē. Visu NVA filiāļu kontaktinformācija atrodama NVA vietnes sadaļā "Kontakti". Pēc pieteikšanās darba devējam tiks nosūtīta pieslēgšanās instrukcija un saite.

Lai piedalītos konsultācijā, nepieciešams dators vai viedtālrunis ar interneta pieslēgumu, ieteicamas arī austiņas, mikrofons un web kamera, jo konsultācijas laikā būs iespēja uzdot jautājumus un piedalīties diskusijā.

Konsultācijas darba devējiem par personu ar invaliditāti nodarbināšanas jautājumiem tiek rīkotas Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta "Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem" ietvaros.

NVA atgādina, ka darba devēji bezdarbniekiem ar invaliditāti var izveidot arī valsts līdzfinansētas darbavietas, īstenojot ESF projekta "Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem" pasākumus noteiktām personu grupām. Izveidojot subsidēto darbavietu NVA reģistrētajam bezdarbniekam ar invaliditāti, darba devējs saņem finansējumu nodarbinātā bezdarbnieka un viņa darba vadītāja atalgojumam, dotāciju darba vietas pielāgošanai, ja tas ir nepieciešams, kā arī valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām proporcionāli algas dotācijas daļai. Subsidētajā darbavietā nodarbinātajam bezdarbniekiem ar invaliditāti NVA piedāvā arī ergoterapeita, surdotulka vai atbalsta personas pakalpojumus.

NVA darba devējiem piedāvā arī atbalstu bezdarbnieku ar invaliditāti nodarbināšanai uz nenoteiktu laiku. Ja darba devējs nodarbina bezdarbnieku ar invaliditāti, noslēdzot ar viņu darba līgumu uz nenoteiktu laiku, darba attiecību sākumposmā NVA darba devējam nodrošina ergoterapeita konsultāciju, dotāciju darba vietas aprīkošanai un dotāciju darba vadītāja apmaksai.

Pieteikums NVA jāiesniedz ne vēlāk kā viena mēneša laikā pēc darba tiesisko attiecību uzsākšanas. Kopā ar darba devēju atbalstam var pieteikties arī nodarbinātais ar invaliditāti, ja darba tiesisko attiecību sākumposmā nepieciešams surdotulka vai atbalsta personas pakalpojums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu