Salīdzinājumā ar iepriekšējām Saeimas vēlēšanām Daugavpilī balso aktīvāk (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
14. Saeimas vēlēšanas 159. vēlēšanu iecirknis Daugavpils Vienības namā.
14. Saeimas vēlēšanas 159. vēlēšanu iecirknis Daugavpils Vienības namā. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Salīdzinājumā ar iepriekšējām Saeimas vēlēšanām, šajās vēlētāju aktivitāte Daugavpilī ir manāmi lielāka, atzina vēlēšanu komisijās vairākos iecirkņos pilsētas centrā.

Vēlēšanu iecirknī Latviešu kultūras centrā iepriekšējā balsošanā glabāšanai tika nodotas vairāk nekā 1200 balsis un aploksnēm ar vēlēšanu biļeteniem balsošanas urnā knapi pieticis vietas.

Arī vēlēšanu dienā, neskatoties uz drēgno un lietaino laiku, jau no paša rīta pie balsošanas iecirkņa veidojās vairākus desmitus metru gara cilvēku rinda, novēroja LETA.

Atdot balsi par savu izvēlēto sarakstu vēlēšanu iecirkņos bija ieradušies gan padzīvojuši ļaudis, gan jaunieši, gan arī ģimenes ar bērniem. Rindā bija dzirdama gan latviešu, gan krievu valoda.

Balsošanas process aizritēja mierīgi, lietišķi un bez īpašiem starpgadījumiem. Neskaidrību gadījumā tās atrisināt vēlētājiem palīdzēja vēlēšanu komisijas darbinieki.

Mēģinājumi aģitēt balsot par kādu konkrētu sarakstu nedz vēlēšanu iecirknī, nedz tā tuvumā netika manīti.

Līdzīgu situāciju aģentūra LETA novēroja arī vēlēšanu iecirknī Daugavpils Universitātē. Arī šeit vēlēšanu process bija organizēts raiti, bez aizķeršanās, un rindas ar balsot gribētājiem virzījās uz priekšu gana ātri.

Neskatoties uz to, ka vēlēšanas Daugavpilī aizrit raiti un bez starpgadījumiem, noskaņojums cilvēkiem pārsvarā nav priecīgs. Daudzus darījusi bažīgus situācija Ukrainā, daudzi noguruši no problēmām un nejēdzībām pašu mājās.

Daugavpils vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Anna Kokina atzina, ka vēlēšanas pagaidām aizrit štata režīmā, bet radušās problēmas tiek risinātas darba gaitā.

Daugavpilī šajās vēlēšanās pilsoņi par balsošanas vietu aktīvi izvēlējušies iecirkņus, kas ir tuvāk pilsētas centram nevis savai dzīvesvietai. Rezultātā vairākos iecirkņos pilsētas centrā ir nācies risināt ar balsošanas biļetenu komplektu trūkumu saistītas problēmas. Tie atgādāti no iecirkņiem, kur izveidojies būtisks biļetenu pārpalikums.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijā notiek 14.Saeimas vēlēšanas. Vēlēšanu iecirkņi Latvijā ir atvērti no plkst.7 līdz 20.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu