Video Pavļuts: kritiķi ir pamanījušies mūs veiksmīgāk kritizēt, nekā mēs attaisnoties (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Daniels Pavļuts
Daniels Pavļuts Foto: Zane Bitere / LETA

Vairākas partijas savās pirmsvēlēšanu kampaņās iztērējušas simtus tukstošus eiro. Līdz ar rezultātu uzzināšanu var saprast vai ieguldītie līdzekļi atmaksājās ar iegūtajām vietām Saeimā. Partiju apvienībai Attīstībai/Par! Viens Saeimas mandāts izmaksājis 60 tukstošus eiro. Latvija Pirmajā vietā 34 ar pusi tukstošus. Taču ne “Konservatīvie”, ne “Katram un Katrai” iztērētie simti tukstoši eiro rezultātu nenesa. Ar dažādām atmosfērām partijas aizvadīja vēlēšanu rezultātu gaidīšanas pasākumus. Citur jūtama bija atvieglota atmosfēra, taču citur vilšanās sajūta nepameta ne uz brīdi, informē TV3 raidījums "Nekā personīga".

Vairākas partijas savās pirmsvēlēšanu kampaņās iztērējušas simtus tukstošus eiro. Līdz ar rezultātu uzzināšanu var saprast vai ieguldītie līdzekļi atmaksājās ar iegūtajām vietām Saeimā. Partiju apvienībai Attīstībai/Par! Viens Saeimas mandāts izmaksājis 60 tukstošus eiro. Latvija Pirmajā vietā 34 ar pusi tukstošus. Taču ne “Konservatīvie”, ne “Katram un Katrai” iztērētie simti tukstoši eiro rezultātu nenesa. Ar dažādām atmosfērām partijas aizvadīja vēlēšanu rezultātu gaidīšanas pasākumus. Citur jūtama bija atvieglota atmosfēra, taču citur vilšanās sajūta nepameta ne uz brīdi. Vairāk stāsta Deivids Lagzdiņš.

Politiskā partija “Katrai un Katram” savu primsvēlēšanu kampaņu sāka agresīvi. Redzamākais un skaļākais partijas pārstāvis Aldis Gobzems organizēja mītiņu pie Prezidenta pils, mainīja partiju nosaukumus un zākāja konkurentus.

“Katram un Katrai” šajās vēlēšanās aģitācijai iztērējuši gandrīz 200 tukstošus eiro (€ 195 963,15). Aplīmēti autobusi un oranžbaltas izkārtnes varēja manīt gandrīz uz katra Rīgas stūra. Taču vēlēšanas nakts atmosfēra bija stīva. Valdes loceklis Agris Freifalts centās sanākušos uzmundrināt. Taču pēc partijas līdera ierašanās atmosfēra noplaka vēl vairāk.

Konservatīvā partija kampaņā iztērējusi gandrīz 200 tukstošus eiro. Pirmsvēlēšanu laikā šķita, ka Konservatīvie par reklamēšanos aizmirsuši, taču pavisam neilgi pirms vēlēšanām arī vņu plakāti parādījās ielās. 13.Saeimas vēlēšanās Konservatīvie bija trešā populārākā partija ar 16 mandātiem Saeimā.

Vēlēšanu nakti Konservatīvie sagaidījā pārdaugavā, Elefant Hotel telpās. Ballītes vai svētku atmosfēra nebija. Partijas līderis Jānis Bordāns uzrunāja sanākušos, partiju pielīdzinot Lāčplēšiem.

A/Par sagaida vēlēšanu rezultātus

Trešie lielākie pirmsvēlēšanu kampaņas tērētāji ar vairāk kā 360 tukstošiem eiro (€ 360 524,20) partiju apvienība Attīstībai/Par! Vēlēšanu nakti sagaidīja Sporta kvartālā ar dejām un dzērieniem. Lai gan visu nakti apvienības reitings balansēja uz neveiksmes robežas, ballītei tas netraucēja.

Attīstībai/Par! 13.Saeimas vēlēšanās bija ceturtā populārākā partija ar 13 vietām Saeimā. Viņiem bija ietekmīgi amati valdībā- vides un reģionālās attīstības ministrija, veselības un aizsardzības ministrija. Neveiksmi šajās vēlēšanās partijas līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts skaidro ar aktīvo darbu valdībā, nevis aizdomām, ka partija strādā savu sponsoru labā.

„Es domāju, ka iespējams, mūsu kritiķi ir pamanījušies mūs veiksmīgāk kritizēt, nekā mēs attaisnoties. Tam es varētu piekrist“, uzskata 14. Saeimas vēlēšanu kandidāts Daniels Pavļuts.

Vairāk kā 300 tukstošu [€ 310 916,85] eiro pirmsvēlēšanu kampaņās iztērējuši Aināra Šlesera vadītā partija “Latvija Pirmajā vietā”. Pirmsvēlēšanu periodā aktīvi rīkoja protestus, apbraukāja Latviju un rīkoja koncertus.

Vēlēšanu nakti Šlesera vadītā partija sagaidīja ķīniešu restorānā uz Baznīcas ielas. Publika raiba, šeit varēja sastapt partiju migrantus, svarcēlājus, mācītājus, un vakara galvenā izprieca, fotogrāfēšanās ar Aināru Šleseru.

14. Saeimas vēlēšanas

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu