Skaistums pirmajā vietā – HUAWEI nova 10 Pro (2)

Jānis Vēvers
, Tehnoloģiju apskatnieks, žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Iepazīstot un aptaustot aizvien jaunus HUAWEI viedtelefonus, nevar nepamanīt ražotāja apņēmību īpaši piestrādāt pie ierīču dizaina. Arī iepriekš lielais koncerns lutināja klientus ar interesantu krāsu telefona modeļiem, taču nu īpašās iezīmes ārienē kļuvušas tik acīmredzamas, ka HUAWEI no sāncenšiem var atšķirt no pirmā acu skatiena.

Jo īpaši tas attiecas uz nova sēriju, kuras veidotāji pieturas pie koncepta «Beauty comes first» jeb «Skaistums pirmajā vietā». Ļoti uzskatāms jaunā viļņa pārstāvis ir nupat prezentētais vidējās klases viedtelefons HUAWEI nova 10 Pro, kas pārdošanā nonāks vien 17. oktobrī. Zvaigžņoti sudrabainais modelis piesaista uzmanību ne tikai ar gaismā zaigojošu, sīkiem, sataustāmiem kristāliņiem nokaisītu aizmugurējo vāku, bet arī zelta krāsas līsti ap aizmugurējās kameras bloku un vidējo no trīs lēcām, kas simbolizē planētu un zvaigžņu orbītas savienojumu. Pievienojot zeltītos modeļa nosaukuma burtus, izveidojas izteikti glamūrīgs dizains, kas lieliski piestāv pie zelta auskariem, ķēdītēm, rokaspulksteņiem un vakarkleitas vai uzvalka.

Lai pasargātu krāšņo korpusu un kameru no skrāpējumiem, komplektā iekļauts caurspīdīgs silikona vāciņš.

Pateicoties krietni uz āru izvirzītajām apmalēm ap kameras bloku, tas neļauj lēcām pieskarties galdam, taču vienlaikus ļauj turpināt apjūsmot sudrabainos un zeltītos toņus.

Aizsargvāciņš padara šā tālruņa lietošanu praktiskāku, jo iespaidīgais ovālais kameras bloks novietots vienā ierīces stūrī, tādēļ telefons nespēj mierīgi «nogulēt» uz līdzenas virsmas un pie katra pieskāriena šūpojas. Silikona vāciņš to mazliet līdzsvaro un novērš nevajadzīgo drebēšanu un sišanos pa galdu.

Nebeidzams ekrāns

Priekšpusē HUAWEI pieturas pie pārbaudītā 3D izliektā displeja, kas šķietami plūst pāri sānu malām. Tas ne vien piešķir lielisku vizuālo efektu, bet ir arī ļoti praktisks, jo faktiski visu virsmu klāj izmantojams displejs. Piedevām 6,78 collu OLED ekrāns pat nolocījuma vietās nevainojami atpazīst pieskārienus, tādēļ pilnvērtīgi izmantojams katrs displeja milimetrs.

Pateicoties nolocītajam ekrānam, tālrunis no sāniem izskatās krietni šaurāks par oficiāli uzrādītajiem 7,88 milimetriem, jo korpusu ieskaujošā metāla līste sānos ir vien pāris milimetrus plata.

Vēl plānāku ierīču cienītājiem būs pieejams šīs pašas sērijas lētākais modelis nova 10, kura biezums nepārsniedz 6,88 milimetrus un svars 168 gramus.

Foto: Publicitātes foto

Lai arī nova 10 Pro āriene spēj apburt, nav ne mazākā iemesla domāt, ka šī ierīce ir tikai grezna rotaļlieta. Aiz glaunās ārienes slēpjas patiesi ievērības cienīgas spējas. Sāksim ar jau pieminēto ekrānu. Šajā OLED tehnoloģijas displejā attēlu veido 2650 x 1200 pikseļi, kas turklāt bildi atsvaidzina ar 120 hercu intensitāti. Kvalitatīva video un datorspēļu cienītāji jau labi zina, ka tas nozīmē krietni gludāku attēlojumu nekā iepriekšējo paaudžu ekrānos. Pie tam nova 10 Pro demonstrētais saturs ir ļoti krāsains, dzīvīgs un ar vienmērīgām toņu pārejām, jo displejs spēj reproducēt 1,07 miljardus krāsu un attēlu veidojošo pikseļu blīvums ir 429 uz katru collu.

Pašportrets gleznas izmērā

Ekrāna augšējā kreisajā stūrī ir neparasti liels garens izgriezums, kas vienam otram varētu šķist traucējošs, taču tā ir nodeva par viedtelefonos reti sastopamu «fīču». Proti, nova 10 Pro ir duālā priekšējā kamera. Centrālā 60 MP ultra platleņķa kamera aprīkota ar autofokusu, bet sekundārā 8 MP specializējas portretu uzņemšanā un piedāvā 2x optisko un 5x digitālo palielinājumu. Kāda no tā jēga? Sāksim ar to, ka

nova 10 Pro ir viens no retajiem viedtelefoniem pasaulē, kas piedāvā patiešām sekmīgi strādājošu nakts režīmu selfiju kamerai.

Pilnīgā tumsā uzņemtie portreti ar to izskatās pat labāk nekā citu ierīču aizmugurējo kameru veikums līdzīgos apstākļos. Otrkārt, duālā kamera sniedz dažādas interesantas iespējas video filmēšanas režīmā. Piemēram, dubultskatu, kur vienā logā ir seja, bet otrā pieckārtīgā palielinājumā pietuvināta, piemēram, mute vai acs. Digitālā satura veidotāji novērtēs šādus neparastos nieciņus. Jāpiebilst, ka

sevi var filmēt pat 4K izšķirtspējā un ievietot sociālajos tīklos ļoti kvalitatīvus materiālus.

Un, protams, pašportretu var uzņemt 60 MP izmērā un izdrukāt kā pusi sienas aizklājošu plakātu.

Aizmugurējā kameru bloka piedāvājums ir ierastāks. Tas sastāv no 50 MP centrālā objektīva un diviem krietniem palīgiem – 8 MP ultra platleņķa kameras, kas vienlaikus pilda arī makro kameras funkcijas, fotografējot priekšmetus ciešā tuvumā, un 2 MP dziļuma sensora māksliniecisku efektu piešķiršanai portretiem.

Foto: Publicitātes foto

Parasti kamera uzņem 12 MP attēlus, taču var izvēlēties augstas izšķirtspējas režīmu un uzņemt apjomīgas 50 MP fotogrāfijas, ka ātrāk aizpildīs 256 GB iebūvēto atmiņu, taču sniegs plašākas iespējas attēlu apstrādē. Kā ierasts, pieejams īpašs nakts režīms, 10x tālummaiņa un arī Pro režīms īsteniem fotografēšanas entuziastiem.

Video režīmā ir iespēja iestatīt fokusu uz sižeta varoni, un kamera automātiski turpinās sekot tam un noturēt fokusā, pat ja izvēlētais cilvēks vai dzīvnieks kustēsies un pat izies no kadra.

Tiklīdz tas parādīsies ierīces redzeslokā, kamera atsāks sekošanu.

Uzlādēts 20 minūtēs

Vēl viena ievērības cienīga nova 10 Pro detaļa ir SuperCharge Turbo ātrā uzlāde. Komplektā iekļauts 100W lādētājs, kas 4500 mAh bateriju pilnībā piepilda nepilnā pusstundā. Izmēģinājuma nedēļās tā bija viena no sajūsminošākajām pieredzēm – beidzot pārstāt domāt par telefona uzlādes līmeni. No rīta pamostoties un konstatējot, ka akumulatora krājumi ir gandrīz iztērēti, atlika to pielikt pie vada, aktivizēt SuperCharge Turbo režīmu un brokastu 10 minūtēs ekrāna stūrī jau lepni gozējās skaitlis 70%. Vēl 10 minūtes vannas istabā, un jau visi 100%. Uzlādēšana no pilnīgi tukšas baterijas jeb 0%, kas ikdienā gadās visai reti, līdz pavisam pilnai, aizņēma 28 minūtes.

Foto: Publicitātes foto

Ar vienu uzlādi enerģijas pietiek visai diennaktij, jo nova 10 Pro ikdienā ir salīdzinoši taupīgs. Iespējams, arī tādēļ, ka tajā nav 5G moduļa.

Tomēr arī bez 5. paaudzes tīkla atbalsta par interneta lēnīgumu nav pamata sūdzēties. 191 gramu smagais tālrunis aprīkots ar Qualcomm Snapdragon 778G 4G astoņu kodolu procesoru un kā skaitļošanas darbus iekšienē, tā datu apmaiņu internetā veic gana žigli.

HUAWEI nova 10 sērijas ierīces iepriekšpārdošanā pieejamas no 3.oktobra un, piesakoties tām līdz 16. oktobrim, dāvanā bezvadu austiņas HUAWEI Freebuds 4. Nova 10 Pro cena ir 699 eiro, bet nova 10 – 549 eiro.

Raksts tapis sadarbībā ar Huawei Latvija.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu