Medijs: "TikTok" vēlas "kopēt" "Amazon"

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Brīdī, kad šķietami visi sociālie tīkli cenšas kopēt “TikTok”, izrādās, ka “TikTok” vēlas līdzināties “Amazon”, tāpēc šis sociālais tīkls meklē iespējas, kā iet e-komercijas giganta pēdās, vēsta CNN.

Pēc ierakstiem “LinkedIn”, “TikTok” ASV vēlas attīstīt jaunu loģistikas un noliktavu tīklu, un pašlaik tiek meklēti noliktavu darbinieki. Līdzīgi kā citi sociālie tīkli, arī “TikTok” ir spēruši soli e-komercijas virzienā, kas ļaus kompānijai gūt lielāku peļņu. Pašlaik “TikTok” nodrošina iepirkšanās funkciju “TikTok Shop” vairākās pasaules valstīs, tostarp Lielbritānijā un Indonēzijā. Tas satura veidotājiem un tirgotājiem ļauj pārdot savu produkciju, izmantojot šo platformu. “TikTok” ir arī sadarbība ar “Shopify”, kas ļauj nodrošināt iepirkšanās iespēju sociālajā tīklā.

Tomēr, kā ziņo “Axios”, “TikTok” vēlas būt kas vairāk nekā tikai tirdzniecības platforma – tieši tādēļ ASV tiek veidota infrastruktūra un loģistikas atbalsts, kas ļaus izveidot “jaunu un labāku e-komercijas pieredzi”.

“Veicinot noliktavu, piegāžu un klientu apkalpošanas centru izveidi, mūsu misija ir palīdzēt pārdevējiem uzlabot savu pieredzi un kapacitāti, bet pircējiem nodrošināt apmierinošu iepirkšanos, kā arī attīstīt ātru un ilgtspējīgu “TikTok Shop” izaugsmi,” teikts kompānijas darba sludinājumos.

Vienā no darba sludinājumiem teikts, ka “uzņēmums meklē kādu, kurš ir gatavs no nulles izveidot jaunu loģistikas pakalpojumu un kurš ir gatavs būt atbildīgs par biznesa attīstību “TikTok” e-komercijas jomā ASV”.

Interesanti, ka lielākā daļa vakances izsludinātas Sietlā, kas ir “Amazon” pirmās mājvietas pilsēta. “Amazon” izstrādātā loģistikas un piegādes sistēma kļuva par galveno faktoru, kas ļāva neskaitāmiem tirgotājiem platformā piedāvāt ļoti plašu produktu klāstu ar ātru piegādi.

“TikTok” pārstāvji gan ir izvairīgi par saviem nākotnes plāniem norādot, ka uzņēmums tik tiešām strādā pie “vērtīgas iepirkšanās pieredzes attīstīšanas valstīs, kurās ir pieejams “TikTok Shop”,” respektīvi – Lielbritānijā un Dienvidaustrumāzijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu