Sarkandaugavas kapos netālu no milzīga elektrības torņa un kapu sētas atrodas neliels piemineklis ar iecirstu hokejista slidu uz tā. Kā izrādās, tur mūža miegā guļ visai ievērojams cilvēks – pirmais Latvijas un pat pirmais PSRS hokejists, kuru draftēja NHL. Par to, ka viņš iedeva pa rīkli tiesnesim, viņš gan tika diskvalificēts uz mūžu, tomēr ir vērts pieminēt un atcerēties.

Liels, smags, spēcīgs un ātrs. Hatuļevam piemita visas svarīgākās īpašības, kas vajadzīgas labam hokejistam. To 60. gadu vidū pamanīja jau viņa pirmais treneris Jānis Kupčs, aizsākot jaunā hokejista karjeru. Panākumi kā PSRS junioru (U-20) izlasē, tā PSRS čempionātos un starptautiskajā sacensībās ļāva Hatuļevam nonākt NHL redzeslokā. Ziemeļamerikas profesionālo hokeja līgu NHL un WHA klubi amatieru draftā viņu iekļāva 1975. gadā, tomēr māte PSRS parakstīt līgumu viņam neļāva.

Tā nu Hatuļevs turpināja darboties “Rīgas Dinamo” sastāvā. 1977. gadā viņam atkal tika aizliegts pāriet uz PSRS spēcīgāko hokeja komandu Maskavas “CSKA”. 1979. gadā “Rīgas Dinamo” spēlē ar Maskavas “CSKA” starp Hatuļevu un pretinieku komandas spēlētāju izcēlās kautiņš, kuru izšķirt steidzās līnijtiesnesis. Hatuļevs viņam iesita, par to saņemot mūža diskvalifikāciju. Tiesa, 1979. gadā diskvalifikācija tika atcelta, tomēr disciplīnas pārkāpumi nerimās. Hatuļevs no profesionālā sporta aizgāja 1981 gadā 25. gadu vecumā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X