Rādās, ka sirseņi-slepkavas ir patriekti no ASV

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Āzijas milzu sirsenis
Āzijas milzu sirsenis Foto: Ted S. Warren/AP

Sirseņi-slepkavas varētu būt patriekti no ASV, jo eksperti šogad tos tur nav manījuši.

Sirseņi-slepkavas jeb Āzijas milzu sirseņi ir lielākie sirseņu sugas pārstāvji pasaulē. Tie ir cēlušies Āzijā un ASV ir invazīva suga, kas var pamatīgi apdraudēt vietējo ekosistēmu. Ekspertiem gan nav īsti skaidrs, kā šī suga nonāca ASV. Visticamāk, vainojama nelegālā tirdzniecība.

Šie sirseņi pirmo reizi tika redzēti Vašingtonas štatā 2019. gada decembrī. Nākamo divu gadu laikā tie vairākkārt parādījās atsevišķās teritorijās, tomēr šogad nav manīti. Šovasar tika uzstādīti teju 1400 sirseņu slazdi, no kuriem beigu beigās visi palika tukši.

Sirseņi nav manīti arī citos štatos, kur tie bija redzēti iepriekš, piemēram, Pensilvānijā vai Masačūsetsā. Tas varētu nozīmēt, ka sirseņi-slepkavas valstī ir iznīdēti.

“Šogad mūsu štatā mēs vēl neesam manījuši sirseņus. Mēs pagaidām nezinām, vai tie ir pazuduši, tiesa, tas ir mūsu mērķis. Mēs turpinām novērot un iznīcināt pamanītos pūžņus,” izdevumam “Newsweek” komentēja ASV Vašingtonas štata Lauksaimniecības departamenta pārstāve Ambera Betsa.

Šīs sugas sirseņi uzbrūk medus bišu stropiem. Tikai daži sirseņi-slepkavas var dažās stundās pilnībā iznīcināt vienu medus bišu saimi. Pēc tam sirseņi stropu okupē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu