Rīgas dome atsaka atļauju spēļu zāles atvēršanai Brīvības ielā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīgas dome šodien nolēma atteikt atļaujas izsniegšanu spēļu zāles atvēršanai Brīvības ielā 48/50.

Kā tika informēti deputāti, minētā ēka atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā, kur spēļu zāles drīkst atvērt četru vai piecu zvaigžņu viesnīcā.

Iesniegumu par vēlmi atvērt šajā ēkā spēļu zāli iesniedza SIA "Alfor". Azartspēļu organizētājs norāda, ka šajā ēkā atrodas četru zvaigžņu viesnīca "Art Hotel".

Rīgas pašvaldības pārstāvji konstatējuši, ka minētajā ēkā neatrodas viesnīca, bet notiek būvdarbi, līdz ar to šajā ēkā azartspēļu organizēšana nav atļauta.

Uzņēmums "Alfor" iepriekš informēja, ka viesnīcu Brīvības ielā 48/50 ekspluatācijā plānots nodot decembrī. Kā norādīja "Alfor" Korporatīvās komunikācijas un sociālās atbildības vadītāja Līva Biseniece, viesnīcā būs 54 numuri, restorāns un jumta terase ar plašu publisko zonu.

Viesnīcas izveidošanā uzņēmums ir ieguldījis 12 miljonus eiro, pilnībā rekonstruējot ēku, kas iepriekš pildījusi biroju un sabiedriskās ēdināšanas funkcijas.

Viesnīcas projektu veidoja arhitektu birojs "FortyFour".

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Alfor" pērn strādāja ar 11,066 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,3 reizēm mazāks nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas zaudējumi pieauga par 47,2% - līdz 13 miljoniem eiro.

"Alfor" komercreģistrā ir no 2003.gada, un tā pamatkapitāls ir 9,96 miljoni eiro. Uzņēmuma kapitāldaļas 60% apmērā pieder Austrijā reģistrētajam "Nocomatic AG" un 40% apmērā Jānim Zuzānam pastarpināti piederošajai SIA "Foroms". Uzņēmuma pamatdarbība ir azartspēļu organizēšana spēļu zālēs "Fenikss" un Interaktīvo azartspēļu organizēšana.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu