"Baltic Coal Terminal" apgrozījums pērn pieaudzis par 47,4%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Ventspils ostas ogļu pārkraušanas termināla AS "Baltic Coal Terminal" apgrozījums pagājušajā gadā bija 1,542 miljoni eiro, kas ir 47,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 12,4% - līdz 4,135 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka "Baltic Coal Terminal" 2021.gadā saskārās ar vairākiem iepriekš neparedzētiem apstākļiem.

Tostarp būtiski samazinājās pārkrauto ogļu daudzums Rīgas un Ventspils ostās. Krievijas īstenotā politika ogļu plūsmas samazināšanai caur Baltijas ostām novedusi pie tā, ka uzņēmums nevar nodrošināt atbilstošu kravu apmēru saimnieciskās darbības veikšanai. Uzlabojumi parādījās vien 2021.gada pēdējā ceturksnī, kad kravu apgrozījums pakāpeniski palielinājās. Pērn kompānija pārkrāva 535 000 tonnu ogļu.

Tāpat 2021.gadā joprojām bija novērojama Covid-19 ietekme uz pasaules ekonomiku kopumā.

Uzņēmumā norāda, ka minēto apstākļu dēļ "Baltic Coal Terminal" saimniecisko darbību 2021.gadā realizēja būtiski samazinātā apmērā, un tāpēc strādāja ar zaudējumiem.

Savukārt šogad, pēc vadības ziņojumā minētā, paredzēts pielikt visas pūles esošo darbības virzienu saglabāšanai un atjaunošanai, iespēju robežās piesaistot klientus, lai nodrošinātu termināla turpmāku darbību.

Vadības ziņojumā teikts, ka tiks turpināts realizēt pasākumus optimāla pašizmaksas līmeņa nodrošināšanai, kā arī realizēti nepieciešamie tehnoloģiskie risinājumi efektīvu pamatpakalpojumu un papildu pakalpojumu sniegšanas nodrošināšanai.

Pēc "Baltic Coal Terminal" vadības ziņojumā minētā, uzņēmums ir piesaistījis klientu ar stabilu kravu apgrozījumu, tomēr pastāv nenoteiktība attiecībā uz Krievijas invāzijas Ukrainā ietekmi uz uzņēmuma saimniecisko darbību globālo sankciju un ar to saistīto pasākumu dēļ.

2020.gadā uzņēmums strādāja ar 1,046 miljonu eiro apgrozījumu un 4,723 miljonu eiro zaudējumiem.

Kompānija "Baltic Coal Terminal" reģistrēta 2005.gadā, un tās pamatkapitāls ir 18,747 miljoni eiro. "Baltic Coal Terminal" akcionāri ir AS "Ventspils tirdzniecības osta" un Austrijā reģistrēta kompānijas "IAG Industrieanlagen Gmbh", bet kā patiesie labuma guvēji norādīts Šveices advokāts Rūdolfs Meroni un publiski par viņa grāmatvedi un uzticības personu dēvētā Austrijas pilsone Ursula Haranda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu