Ķīnas politikas dēļ "Apple" var saskarties ar problēmām Ziemassvētku tirdzniecības periodā (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Ķīnas varasiestādes slēgušas atsevišķu kvartālu Džendžou, kas ir pasaulē lielākās “iPhone” rūpnīcas mājvieta. Tur noteikti kārtējie stingrie karantīnas pasākumi kovida izplatības apturēšanai, vēsta BBC.

Karantīnas režīms stājās spēkā trešdien, un tas ilgs vismaz nedēļu. Šie pasākumi var ietekmēt “iPhone 14” ražošanu, kas tiek īstenota pilsētā esošajā “Foxconn” rūpnīcā.

Ķīnas iedzīvotāji un uzņēmumi turpina saskarties ar problēmām, ko rada prezidenta Sji Dzjiņpina īstenotā nulles kovida politika. Trešdien vietējās varasiestādes paziņoja, ka tiek noteikta karantīnas zona Džendžou lidostas ekonomiskajā zonā, un tā būs spēkā līdz 9. novembra pusdienlaikam.

Tāpat pilsētā pārtraukta sabiedriskā transporta kustība, un cilvēkiem ieteikts strādāt no mājām. Vietējās varasiestādes draudējušas, ka tās “stingri vērsīsies pret jebkāda veida karantīnas noteikumu pārkāpējiem”.

Džendžou ir Henanas provinces galvaspilsēta, kas atrodas Ķīnas centrālajā daļā. Šeit dzīvo ap 10 miljoniem cilvēku. Šajā reģionā pēdējās nedēļas laikā konstatēti 167 kovida lokālās pārneses gadījumi, kas ir par 70 gadījumiem vairāk nekā nedēļu iepriekš.

Karantīna noteikta kompānijai “Apple” neizdevīgā laikā, jo relatīvi nesen sākusies jauno “iPhone 14” viedtālruņu sērijas ražošana. Ražošanas problēmas varētu ietekmēt arī tālruņu piegādes uz Ziemassvētku laiku un Jauno gadu, kas uzņēmumam ir aktīvākais tirdzniecības laiks.

“Foxconn” Džendžou rūpnīcā strādā ap 200 000 cilvēku, un šeit tiek ražota lielākā daļa jauno “Apple” tālruņu. Pagaidām gan netiek atklāts, cik daudz saslimušo strādā “Foxconn” rūpnīcā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu