Pašlaik notiek valdības veidošanas process, kurā pagaidām gan ir maz skaidrību. Kādēļ faktiski valdības veidošanu savās rokās ir ņēmis Valsts prezidents un ko gaidīt no jaunās valdības? Par to raidījumā “Nauda runā” diskutēja TVNET moderators un Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors Arnis Sauka ar žurnālistu Jāni Domburu.

“Lozungi, ka “mums jārūpējas par savu drošību”… Skaidrs, ka jārūpējas. Taču kas ir tā stīga, kas aptver latviešus, krievus, lauciniekus, rīdziniekus? Tas ir ļoti sarežģīti. Vai nu ir ideja bez analīzes, uz kā var veikt analīzi, vai ir nepieciešams analizēt, lai tiktu pie idejas,” saka Domburs.

Šobrīd ir jūtama liela bīstamība, ka ar labām domām un nodomiem politikā ir par maz. Līdz ar to ļoti viegli ir kļūt par deputātu, bet ļoti grūti tapt atpakaļ par cilvēku.

“Ja tev liekas, ka amats padara tevi gudrāku, tā nav. Iespējams, šajā brīdī, kad amats ir saistīts ar milzīgu informāciju, patiesībā tas burbulis padara tevi dumjāku. Tas jau kovida laikos bija redzams, ka vara nav gatava mainīt attieksmi. Vadot valsti, visas pazīmes liecina, ka valsts iestādēs kolektīvā saprāta ir mazliet par maz, un līdz ar toarī privātajam sektoram ir jātuvojas valsts varai. Tas skan ideālistiski, taču cita varianta nav,” saka Domburs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X