"Spotify" gatavi "karot" pret "Apple": tehnoloģiju gigantu apsūdz konkurences kropļošanā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix.

Lielākais mūzikas straumēšanas pakalpojumu sniedzējs “Spotify” ir gatavs publiski sākt “karu” ar tehnoloģiju gigantu “Apple”. Iemesls tam ir fakts, ka “Apple” vēlas iekasēt 30% lielu nodevu par katru lietotnē veikto transakciju, vēsta CNN.

“Mēs par to esam gatavi runāt, jo šāda “Apple” politika grauj konkurenci,” norādīja “Spotify” padomnieks un advokāts Herijs Klārks.

Tiek norādīts, ka “Spotify” atsakās pakļauties “Apple” prasībām, kas paredz: ja lietotne izmanto “Apple” lietotņu veikalu, tad kompānijai ir jāļauj iekasēt 30% nodeva par katru “Spotify” veikto maksājumu. Tas nozīmē, ka “Spotify” nevar pārdot audiogrāmatas, kas ir jauns “Spotify” biznesa novirziens. Kompānija uzskata, ka šādā veidā “Apple” cīnās pret konkurenci, jo “Apple” ierīcēm ir sava audiogrāmatu lietotne “Apple Books”.

Lai arī “Spotify” rīcībā nav pietiekami daudz instrumentu, kā piespiest tehnoloģiju gigantu mainīt nostāju attiecībā pret audiogrāmatām, kompānija vēlas izmantot šo konfliktu, lai publiski protestētu pret “Apple” noteikto 30% nodevu katrai transakcijai, kas veikta lietotnē. Šo nodevu publiski kritizējuši arī citi lietotņu izstrādātāji.

“Mēs uzskatām, ka tas ir kritiski svarīgi, lai lietotāji, politikas veidotāji un konkurences uzraugi reāli saprastu, kas notiek. Šāda [“Apple” piekoptā nodevu] politika ir ļoti negodīga,” teica Klārks un piebilda, ka parastie lietotāji pašlaik neizjūt konfliktu, kas radies starp abiem uzņēmumiem.

“Apple” pārstāvji gan norādīja, ka kompānijai “nav iebildumu pret audiogrāmatu saturu, taču “Spotify” piedāvātā grāmatu iegādes metode esot pretrunā ar “Apple” noteikumiem”.

“Spotify” publiskā vēršanās pret Apple ir daļa no lielākas lielo tehnoloģiju uzņēmumu cīņas pret “Apple”. “Facebook” dibinātājs Marks Zakerbergs kritizēja “Apple” ziņapmaiņas lietotni “iMessage”, norādot, ka “WhatsApp” ir daudz drošāka lietotne, bet “Google” kritizēja, ka “Apple” atsakās no jebkāda veida sadarbības, piemēram, ziņapamaiņas lietotnes izveidē, kas būtu kopīga gan “Android”, gan iOS.

“Spotify” pārstāvji norādījuši, ka turpinās publiski vērsties pret “Apple”, lai censtos pierādīt plašākai sabiedrībai, ka “Apple” politikai ir negatīvas sekas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu