Pētījums: murgus var apturēt ar vienu skaņu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kino ļaundaris Fredijs Krīgers
Kino ļaundaris Fredijs Krīgers Foto: Unsplash

Jaunā pētījumā noskaidrots, ka, izmantojot īpašu tehniku, lai manipulētu ar emocijām, ir iespējams apturēt šaušalas, kas mūs nereti mēdz vajāt naktsmiera laikā.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Current Biology”, piedalījās 36 pacienti, kuri cieta no murgiem. Atklājās, ka divu vienkāršu terapiju kombinācija samazināja slikto sapņu biežumu pacientiem.

Terapiju laikā zinātnieki lūdza pacientiem aprakstīt savus pēdējos murgus pozitīvā gaismā, bet, kad pacienti gulēja, atskaņoja skaņas, kas saistītas ar pozitīvu pieredzi.

“Pastāv saikne starp sapņos pieredzētajām emocijām un cilvēka emocionālo labklājību. Balstoties uz šiem novērojumiem, mums radās ideja, ka, manipulējot ar emocijām sapņos, mēs varam palīdzēt pacientiem. Šajā pētījumā mēs parādījām, ka spējam samazināt emocionāli ļoti spēcīgu un negatīvu sapņu skaitu pacientiem, kuri cieš no murgiem,” skaidroja psihiatrs Lampross Perogamvross.

No murgiem cieš daudzi. Bieži vien tie nav tikai daži murgi šad un tad. Murgi ir arī saistīti ar sliktu miega kvalitāti, kas savukārt ir saistīts ar virkni dažādu slimību.

Slikts miegs var arī radīt trauksmi, kas beigu beigās var novest pie bezmiega vai murgiem. Nesenie pētījumi ir parādījuši, ka murgi un miega traucējumi biežāka parādība kļuva tieši pandēmijas laikā.

Ņemot vērā, ka mēs patiesībā īsti nesaprotam, kāpēc un kā mūsu smadzenes rada sapņus, izdziedēt hroniskus murgus ir ļoti grūti.

2010. gadā zinātnieki atklāja, ka ar noteiktiem stimuliem saistītu skaņu atskaņošana aizmigušiem cilvēkiem var palīdzēt labāk atcerēties šos stimulus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu