Divu problēmu dēļ "Apple" nāksies samazināt "iPhone 14" ražošanas apjomus

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Tehnoloģiju gigants “Apple” šogad plāno samazināt jauno “iPhone 14” ražošanas apjomu par vismaz trim miljoniem tālruņu, ņemot vērā vājā pieprasījuma un Covid-19 ierobežojumu stingrību Ķīnā, vēsta “Bloomberg”.

“Apple” un kompānijas piegādātāji plāno līdz gada beigām saražot 87 miljonus ierīču, kas ir par trim miljoniem mazāk, nekā plānots iepriekš, kad mērķis tika noteikts 90 miljoni telefonu. Pirmkārt, ražošanas “saīsināšana” skars “iPhone 14” un “iPhone 14 Plus” ierīces, kuras saskaras ar visvājāko piedāvājumu jauno produktu sērijā.

Turklāt šie modeļi ir arī lētākie visā “iPhone 14” līnijā. Vēl, neraugoties uz vājo pieprasījumu, uzņēmums saskaras ar nopietnām problēmām saistībā ar piegādēm no Ķīnas pilsētas Džendžou, kur atrodas galvenā “iPhone” ražotne Ķīnā. Šajā pilsētā ir noteikta nedēļu ilgs stingrs karantīnas režīms kovida dēļ.

Pēc “Jeffries” analītiķu teiktā, “iPhone 14” un “iPhone 14 Plus” pārdošanas rezultāti, lai arī uzrādīja labu sniegumu iepriekšpārdošanas periodā, ļoti strauji kritās pēc to nonākšanas pārdošanā septembra vidū. Kompānija iepriekš bija paudusi vēlmi pat palielināt “iPhone” ražošanas apjomus, taču, ņemot vērā negaidīti zemo pieprasījumu, no šīs ieceres nācās atteikties.

Tajā pašā laikā “Apple” paziņojusi, ka “iPhone 14 Pro” un “Pro Max” modeļu pārdošanas rezultāti ir augstā līmenī, līdz ar to šo telefonu ražošanas apjoms tiks samazināts tikai Džendžou noteiktās karantīnas dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu