Igaunijas finanšu tehnoloģiju kompānija "Wise" (iepriekš "Transferwise") savu darbību sāka pirms 11 gadiem, sākotnēji piedāvājot naudas transfērus vien divās valūtās - eiro un Lielbritānijas mārciņās. Tirgus uzņēmuma pakalpojumus tik ļoti novērtēja, ka jau 2016.gadā "Wise" ieguva vienradža statusu - tā vērtība sasniedza miljardu eiro, savukārt šogad kompānijas starts biržā tā abus dibinātājus padarīja par miljardieriem. Protams, ne jau viņi divatā vien ir panākuši šādus rezultātus. Pašlaik starptautiskajam uzņēmumam ir vairāk nekā 4000 darbinieku, tostarp arī vairāki latvieši. Viena no viņiem - Māra Grobiņa - tiešsaistes žurnālam KLIK atklāj, ka sākotnēji par pārvākšanos uz Tallinu, lai strādātu "Wise", bijusi skeptiska, taču nu mudina arī citus latviešus izmantot kaimiņvalsts sniegtās iespējas un gūt starptautisku darba pieredzi vien dažu stundu braucienā no mājām.  

Māra Igaunijas vienradzī "Wise" strādā nu jau gandrīz četrus gadus un pašlaik ir "Wise" Maksājumu daļas operāciju ar fokusu uz Dienvidāziju vadītāja. Lidojumi uz šķietami eksotiskām valstīm šobrīd ir daļa no viņas ikdienas - lielākais viņas komandas fokuss ir uz Indiju, bet tāpat aktīvs darbs notiek Pakistānā, Nepālā un Bangladešā. Savukārt mūsu sarunas laikā viņa atradās vienā no kompānijas bāzes vietām - Singapūrā.

Jāatzīmē, ka dzīve ārpus Latvijas Mārai arī pirms darba "Wise" nebija sveša, jo viņa studējusi ekonomiku Vācijā. Latviete stāsta, ka arī pēc studijām bijusi iespēja palikt šajā valstī un strādāt Minhenē vai Frankfurtē, bet viņa sākotnēji bija nolēmusi atgriezties Latvijā. Tomēr darba piedāvājums Igaunijas finanšu tehnoloģiju uzņēmumā "Wise" viņu aizvedis tālāk.

"Godīgi sakot, Tallinu sākumā īsti neizskatīju kā iespēju, jo bija stereotips, ka Tallina ir maza un tur īsti nekas nenotiek. Bet tad saņēmu piedāvājumu un viss notika ļoti ātri – būtībā mēneša laikā pārvācos un sāku strādāt. Un tā šie četri gadi ir paskrējuši ļoti ātri," stāsta Māra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X