LTV: IDB nekonstatē robežsargu iespējamo vardarbību pret migrantiem uz robežas ar Baltkrieviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas.
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) ir pabeidzis pārbaudi par iespējamu Valsts robežsardzē nodarbināto vardarbību pret migrantiem uz Latvijas-Baltkrievijas robežas saistībā ar organizācijas "Amnesty International" paziņojumiem, vēsta sabiedrisko mediju portāls "Lsm.lv" un Latvijas Televīzija (LTV).

Pārbaudāmās informācijas apjoms esot bijis liels, turklāt vairākas reizes tika saņemtas papildu ziņas, tostarp arī no migrantiem, kas tika pārbaudītas.

Kā LTV informējis IDB, vardarbība no Valsts robežsardzes nodarbināto puses netika konstatēta.

IDB aģentūrai LETA iepriekš apstiprināja, ka IDB pārbaudi par Valsts robežsardzes amatpersonu rīcības likumības izvērtēšanu, realizējot robežas apsardzības funkcijas, vērtē kopš šī gada maija.

Starptautiskā nevalstiskā organizācija "Amnesty International" šogad jau vairākkārt kritizējusi Latvijas varasiestādes. Jūlijā "Amnesty International" izplatītajā ziņojumā pausts, ka Latvija ir slikti izturējusies un pat spīdzinājusi no Baltkrievijas nākošos migrantus, vairākus mēnešus turot viņus mežā. Toreiz tiesībsargs Juris Jansons paziņoja, ka organizācijas pārmetumi ir melīgi. Valsts robežsardzes (VRS) priekšnieks Guntis Pujāts savukārt norādīja, ka šādi pārmetumi Latvijai par sliktu izturēšanos pret migrantiem ir balstīti uz vienas puses apgalvojumiem bez pierādījumiem.

Arī "Amnesty International" mājaslapā ievietotajā paziņojumā apgalvots, ka Latvijas varasiestādes ir vardarbīgi atgrūdušas bēgļus un migrantus pie valsts robežas ar Baltkrieviju, pieļaujot "daudzus smagus cilvēktiesību pārkāpumus, tostarp slepenu aizturēšanu un pat spīdzināšanu".

Iekšlietu ministrija (IeM) un Valsts robežsardze paziņojusi, ka šādi apgalvojumi ir absurdi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu