Teksta tiešraides arhīvs Latvijas neatkarības svētki kopā ar TVNET: atskats uz visiem galvenajiem notikumiem vienuviet (6)

Lauma Lazdiņa
, TVNET Ziņas | KLIK vecākā redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Par godu Latvijas valsts svētkiem notiek "Nacionālās apvienības "Visu Latvijai" - "Tēvzemei un Brīvībai/LLNK" organizētais lāpu gājiens no Kārļa Ulmaņa pieminekļa.
Par godu Latvijas valsts svētkiem notiek "Nacionālās apvienības "Visu Latvijai" - "Tēvzemei un Brīvībai/LLNK" organizētais lāpu gājiens no Kārļa Ulmaņa pieminekļa. Foto: Zane Bitere/LETA

Par godu Latvijas proklamēšanas 104.gadadienai visā Latvijā šodien, 18. novembrī notika dažnedažādi pasākumi. Viens no iespaidīgākajiem šīs dienas pasākumiem bija militārā parāde, kuras ierakstu iespējams noskatīties TVNET!

Latvijas Republika tika proklamēta 1918.gada 18.novembrī Otrajā pilsētas teātrī, tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī.

Latvijas Tautas padome, atzīdama sevi par vienīgo augstākās varas nesēju Latvijas valstī, pasludināja, ka "Latvija, apvienota etnogrāfiskās robežās (Kurzeme, Vidzeme, Latgale), ir patstāvīga, neatkarīga, demokrātiski republikāniska valsts". Tautas padomē bija pārstāvētas visas politiskās partijas, izņemot lieliniekus un galēji labējos.

Par Latvijas pirmo Ministru prezidentu Tautas padome ievēlēja Zemnieku savienības līderi Kārli Ulmani. Par ārlietu ministru kļuva Zigfrīds Anna Meierovics. Par Tautas padomes prezidentu un līdz ar to arī par valsts pagaidu galvu tika izraudzīts Jānis Čakste.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu